ŞEBİN GÜNDEM
HV
23 NİSAN Salı 16:12
Advert

Facebook Kağıtlarından öğrendiğimiz sekiz şey

Frances Haugen tarafından sızdırılan Facebook Belgeleri (veya Facebook Dosyaları), Facebook'un kaotik iç işleyişini ve Mark Zuckerberg'in genellikle endişe verici seçimlerini gösteriyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 26-10-2021 17:57
Facebook Kağıtlarından öğrendiğimiz sekiz şey
"

Aylardır Facebook, The Wall Street Journal'dan başlayarak hükümet yetkililerine ve şirketle ilgilenen hemen hemen tüm kuruluşlara yayılan, muhbir Frances Haugen'den sürekli olarak belge sızdırılmasıyla sarsıldı. Şimdi, bu belgeler çok daha fazla kamuya açık hale geliyor ve bize, şirketle doğrudan ilgisi olmayan herhangi birinin şimdiye kadar sahip olduğu Facebook operasyonlarına en kapsamlı bakışı veriyor.

Belgeler, SEC'e yapılan ve sağlanan açıklamalardan kaynaklanmaktadır. Redakte edilmiş biçimde Haugen tarafından Kongre'ye. Verge ve diğer haber kuruluşlarından oluşan bir konsorsiyum, Facebook Kağıtları olarak adlandırdığımız belgelerin düzeltilmiş versiyonlarını elde etti. Belgeleri almak için, bu hafta onlarla ilgili raporlarımızı yayınlamaya başlamayı kabul ettik, ancak onlar hakkında belirli bir şekilde haber yapmak veya diğer yayınlarla ele aldıklarımızı koordine etmek zorunda değiliz.

Dosyalar hakkında zaten bazı raporlar hazırladık ve önümüzdeki haftalarda bunları bildirmeye devam edeceğiz. (Bir sürü sayfa var.) Bu, belgelerdeki her şeyin kapsamlı bir listesi değil ve daha fazlasının çıkmasını beklemelisiniz. Bunun yerine, şimdiye kadar bizim için en çok göze çarpan dosyaların bir özeti olarak düşünün.

Mart 2021 tarihli bir belge, bir çalışanın platformun ne kadar hazırlıksız olduğu konusunda alarm verdiğini gösteriyor. Notta, "Yorumlarda aşı tereddütü çok yaygın" yazıyor. “Aşı konusunda tereddütlü yorumları tespit etme becerimiz İngilizcede kötü ve temelde başka yerde yok. Özellikle yorumlarda aşı tereddütünü hedefleyen Politika yönergelerine ihtiyacımız var.”

(Editörün notu: Bir Facebook çalışanının tam adını içerdiğinden belgenin kendisini yayınlamıyoruz.)

Başka bir çalışan dahili bir yorumda "Yorumlar FB hakkındaki yanlış bilgilerin önemli bir kısmıdır ve şu anda uygulama ve şeffaflık açısından bizim için neredeyse tamamen kör bir noktadır" diyor.

"Aşılarla ilgili İngilizce gönderiler için. , yorumlar arasında aşı tereddüt prevalansı yüzde 50.”

Belge, Facebook'un zaten pandemi tarafından oluşturulan platform dinamiklerine adanmış bir "COVID-19 karantina savunması" projesine sahip olduğunu açıkça ortaya koyuyor. Bu ekip ayrıca yanlış bilgilendirme için önemli otomatik işaretleme sistemleri oluşturmuştu - ancak dosyalara göre, bunlar aşı karşıtı yorumları küçümsemek için kullanılmıyorlardı.

Yorumların anlamlı bir şekilde denetlenememesi şirket dışında fark edildi. Mayıs ayındaki İlk Taslak Haber araştırması, bir milyondan fazla takipçisi olan bir avuç büyük haber kuruluşunun yorumlarına baktı ve aşıyla ilgili hikayeler hakkındaki her beş yorumdan birinin bir tür aşı karşıtı yanlış bilgi içerdiğini buldu.

Belgeler, Facebook'un sorunun farkında olduğunu ve Birinci Taslak'ın sorunu hafife almış olabileceğini gösteriyor. Gönderiyle ilgili bir yorumda, "Aşılarla ilgili İngilizce gönderiler için, yorumlar arasında aşı tereddütünün yaygınlığı yüzde 50'dir."

Şirket henüz yorumu incelemediği için konunun diğer yönleri tamamen incelenmedi. sorun. Gönderi, “Şu anda Grup yorumlarının ciddi bir sorun olup olmadığını anlamıyoruz” diyor. "'İyi gönderi, kötü yorum' sorununun büyük bir sorun olduğu bizim için açık, ancak [aşı tereddütlü] gönderilerine yapılan [aşı tereddütlü] yorumların zararı artırdığı o kadar açık değil."

AdminAdmin