ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 17:56
Advert

Facebook nihayet Pazartesi günü altı saatlik kesinti için bir neden verdi

Whatsapp, Instagram, Messenger ve Oculus VR dahil olmak üzere Facebook platformları, bir yapılandırma sorununun neden olduğu büyük bir kesintinin parçası olarak Pazartesi günü çoğu zaman çevrimdışıydı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 05-10-2021 10:54
Facebook nihayet Pazartesi günü altı saatlik kesinti için bir neden verdi
"

Facebook Pazartesi gecesi bir blog gönderisinde, Instagram, Messenger, Whatsapp ve OculusVR ile birlikte onu çevrimdışına alan altı saatlik kesintinin, bir hack veya alma girimi değil, yönlendiricilerindeki bir yapılandırma değişikliğinin sonucu olduğunu söyledi. kullanıcı verilerinde. Açıklama fazla ayrıntı vermiyor, ancak Facebook'un makineleri birbirleriyle konuşamıyor gibi görünüyor - Facebook, “ağ trafiğindeki bu kesintinin veri merkezlerimizin iletişim biçimi üzerinde basamaklı bir etkisi olduğunu söylüyor, hizmetlerimizi durma noktasına getiriyoruz.”

CEO Mark Zuckerberg Pazartesi akşamı bir özür yayınlayarak platformların tekrar çevrimiçi olmaya başladığını söyledi. "Bugün yaşanan aksaklık için üzgünüm. Önem verdiğiniz kişilerle bağlantıda kalmak için hizmetlerimize ne kadar güvendiğinizi biliyorum."

Kesinti Pazartesi günü saat 11:40 ET civarında başladı ve kullanıcılar için yaygın sorunlara yol açtı. şirket. Bu, sitenin 24 saatten fazla kapalı kaldığı 2019'dan bu yana Facebook'un en kötü kesintisiydi. Çalışanlar şirket mesaj panolarında birbirleriyle bağlantı kuramadı ve bazıları The Verge'e iletişim kurmak için iş tarafından sağlanan Outlook e-posta hesaplarını kullandıklarını söyledi.

Sorunlar, yanlış giden rutin bir BGP güncellemesiyle başlıyor gibi görünüyordu. , Facebook'un diğer ağların sitelerini bulmasına izin vermek için ihtiyaç duyduğu DNS yönlendirme bilgilerini silerek.

İlgili

BGP nedir ve Facebook'un internetten atılmasına nasıl yardımcı olmuş olabilir?

Facebook'un kesintisi, ifşaatçı Frances Haugen'in belirlenmesinden bir gün önce geldi. Şirketteki deneyimleri hakkında Kongre'de tanıklık yapacak. Civic Integrity grubunda çalışan eski bir Facebook ürün müdürü olan Haugen, Wall Street Journal'daki muhabirlere çok sayıda dahili Facebook belgesi sağladı. Pazar günü 60 Dakika'ya Facebook'un “kârını bizim güvenliğimizle ödediğini” söyledi.

AdminAdmin