ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 14:30
Advert

Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin kanser tedavi üssü olma yolunda

Giresun’da uzun süre onkoloji uzmanı yokluğu ve ekipman sıkıntılarından dolayı tedavilerine şehir dışındaki hastanelerde devam etmek zorunda kalan Giresunlular artık birkaç nadir görülen kanser türünün dışındaki tüm tedavilerini olabiliyor. Ordu ve Rize’de yaşayan kanser hastaları da tedavilerini olmak üzere Giresun’u tercih ettiği belirtildi.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-03-2022 12:30
Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin kanser tedavi üssü olma yolunda
İLGİLİ HABERLER Başhekim Fazıl Kulaklı: ”Kısıtlamalar elbette kaldırılmalı ancak kişisel tedbirleri elden bırakmamalıyız” Elevli: "Kırsalda kesilen denetimsiz etler sağlık riskleri doğuruyor" (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});

Giresun’da uzun süre onkoloji uzmanı yokluğu ve ekipman sıkıntılarından dolayı tedavilerine şehir dışındaki hastanelerde devam etmek zorunda kalan Giresunlular artık birkaç nadir görülen kanser türünün dışındaki tüm tedavilerini olabiliyor. Ordu ve Rize’de yaşayan kanser hastaları da tedavilerini olmak üzere Giresun’u tercih ettiği belirtildi.
Giresun Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Dr. Hasan Mücahit Özbaş, Giresun’da göreve başladığı 2017 yılından bugüne hastane yönetiminin ve sağlık müdürlüğünün katkısıyla hastaların tedavilerini rahatça görebildiği bir konuma geldiğini söyledi. İmkanlarının kısıtlı olduğunu belirten Hematoloji uzmanı Özbaş, personel, hekim ve laboratuar imkanlarının desteklenerek Karadeniz Bölgesi’nde yaygın olarak görülen kanser hastalığının tam teşekküllü olarak Giresun’da yapılmaya devam edileceğini ifade etti.

Hematoloji alanında tek hekim bulunuyor
Geçmiş yıllarda Onkoloji doktorlarının mecburi hizmetleri bitip Giresun’dan gittikten sonra yeni doktor gelene kadar inisiyatif alarak onların branşlarındaki hastalara bakmak zorunda kaldıklarını hatırlatan Dr. Mücahit Özbaş, "Hematoloji alanında tek hekim olarak çalışıyorum ve gerçekten çok yoğun bir çalışma sürdürüyoruz. Geçmiş yıllarda Giresun’da kanser hastalarımız doktor sıkıntıları yaşadılar ancak, artık kısıtlı imkanlarla çalışıyor olsak da hastalarımız tedavilerini memleketlerinde olabiliyorlar. Halkımızın da bu kısıtlı imkanlarda onların ihtiyaçlarına çare olmaya çalıştığımızı bilmelerini istiyorum. Bazı nadir hastalarda ve görüntüleme sistemlerinde eksiklerimiz olsa da devletimizin yaptığı Giresun Eğitim ve Araştırma Hastane’mizin hakkını vermeye çalışıyoruz. Çok güzel fiziki imkanlara sahip bir hastanemiz var” dedi.

Günlük kanser tedavisi için başvuru 60 hastayı buluyor
Giresun’daki kanser hastası yoğunluğu hakkında da bilgi veren Dr. Mücahit Özbaş, “Giresun Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak sadece ilimize değil il dışından gelen hastalara da hizmet vermeye çalışıyoruz. Sadece ilimizde kemoterapi ünitemiz 20’ye kadar çıkıyor, günlük kanser hastası girişi çıkışımız ise yaklaşık 60 hasta olabiliyor. Giresun dışında Fatsa’dan, Rize’ye kadar olan alanda kanser hastalarımız bizi tercih ediyorlar. Biz de elimizdeki imkanları en iyi şekilde değerlendirerek hastalarımızın tedavilerini gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Admin

ETİKETLER: Giresun Tedavi Kanser Ordu Rize ÇOK OKUNANLAR Bugün Bu Hafta Bu Ay

Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı

Markalaşma ve fabrikasyon bir mesleği daha bitiriyor

Çaykur Rizespor'u geriden gelip mağlup etti

Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı

Karadeniz'in sis denizinde yüzen yaylaları görenleri büyülüyor

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Şebinkarahisar Tarım Kredi Kooperatifi Başkanı Erdal Öztürk’e Ziyaret

Oktay Alp, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanlığına Aday Olduğunu Açıkladı

Şahin Yılancı; Önder Karaveli hocamızı Şebinkarahisar’da ağırlamak istiyoruz

Şebinkarahisarlı Avukatın Evinde Cansız Bedeni Bulundu

Karlı yolları aşarak yıllardır köylere ekmek götürüyor

Başkan Yılancı’yı Şebinkarahisar’da bekleyen sürpriz

Şebinkarahisarlı İş İnsanları Seçimini Yaptı, Güçlü bir Muhalefet Getirdi

Giresunlular Fenerbahçe maçına hazır

window.onload = function() { comment_module() }; Şebinkarahisar Haber Merkezi - Şebinkarahisar Haberleri

Copyright

Copyright © 2022 Tüm hakları saklıdır. Sistem : Haber Yazılımı window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'UA-40143581-1'); SON DAKİKA Giresun, Karadeniz Bölgesi’nin kanser tedavi üssü olma yolunda Karadeniz'in sis denizinde yüzen yaylaları görenleri büyülüyor Doğada kendilerini gizlemeyi başaran vaşakların 3'ünü aynı yerde fotoğraflamayı başardı Hakan Keleş: “Gaziantep maçını da kazandığımız zaman hedeflerimizin doğrultusunda ilerleyeceğiz” Heyelan nedeniyle iki beldenin yolu kapandı Çaykur Rizespor'u geriden gelip mağlup etti Markalaşma ve fabrikasyon bir mesleği daha bitiriyor Çamoluk’ta Korkulan Oldu, Geçici Yapılan Menfez Sular Altında Kaldı Piraziz Belediyesinde Çöp Taksi Hizmete Başladı ŞEBİNSİAD Başkanı Müjdat Karayılan İlk Ziyaretini Ömer Kılıç’a Yaptı get_weather() get_currency() $(document).ready(function(e) { $(".new_window").attr("target","_blank"); }); $(".after-load").show(); !function(e,t,n,s,u,a){e.twq||(s=e.twq=function(){s.exe?s.exe.apply(s,arguments):s.queue.push(arguments); },s.version='1.1',s.queue=[],u=t.createElement(n),u.async=!0,u.src='//web.archive.org/web/20220306095611/https://static.ads-twitter.com/uwt.js', a=t.getElementsByTagName(n)[0],a.parentNode.insertBefore(u,a))}(window,document,'script'); // Insert Twitter Pixel ID and Standard Event data below twq('init','o7e1b'); twq('track','PageView'); window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-HL7M76JZ98'); ×
AdminAdmin