Giresun’un turizm potansiyelini artırmak amacıyla yürütülen çalışmalara bir yenisi daha ekleniyor. AK Parti Giresun Milletvekili Ali Temür, projenin Giresun’da konaklama süresini artıracağını ve bölgeyi dört mevsim ziyaret edilebilir bir nokta yapacağını belirtti. Doğayla uyumlu modern tesislerin yer alacağı projenin, hava şartları uygun olduğu takdirde 90 gün gibi kısa bir sürede tamamlanması hedefleniyor.
PROJE KAPSAMINDA NELER YAPILACAK?
Gelin Kayası’nın turizm altyapısını güçlendirecek proje kapsamında şu tesisler inşa edilecek:
- Seyir Terasları: Bölgenin eşsiz manzarasını izlemek için alt ve üst kısım olmak üzere 2 adet modern seyir terası yapılacak.
- Hizmet Birimleri: Temel ihtiyaçların karşılanacağı, yöresel ürünlerin satılacağı ve içinde turizm danışma ofisinin bulunacağı 1 adet büfe yer alacak.
- Dinlenme Alanları: Ziyaretçilerin konforu için seyir bankları ve estetik fotoğraf çekim noktaları oluşturulacak.
TURİZMDE KONAKLAMA HEDEFİ: +1 GECE
Milletvekili Ali Temür, projenin stratejik önemini şu sözlerle vurguladı:
"Giresun’da +1 gece daha konaklamayı artıracak bu çalışma, bölgeyi yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası haline getirecektir. Her alanda bizden desteklerini esirgemeyen Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Bakanımız Sayın Murat Kurum’a teşekkür ediyorum."


