ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 14:43
Advert

Giresun ve Kelkit Vadisi Nasıl Parlayan Yıldız Olabilir

İyi Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, Kelkit vadisinde bulunan ilçelerin ve Giresun'un nasıl parlayan yıldız olacağını açıklayan bir basın açıklaması yaptı.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 17-10-2023 15:58   Güncelleme : 17-10-2023 16:02
Giresun ve Kelkit Vadisi Nasıl Parlayan Yıldız Olabilir

İyi Parti Giresun İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu, Kelkit vadisinde bulunan ilçelerin ve Giresun'un nasıl parlayan yıldız olacağını açıklayan bir basın açıklaması yaptı. Bektaşoğlu, Dereli, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk'a yapılan yatırımlara vurgu yaparak, bu ilçeler için yapılması gereken yatırımların önemine dikkat çekti.

 

Bektaşoğlu'nun açıklamasında şu ifadeler yer aldı: "Giresun ve ardından Dereli, Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk, yani Kelkit Vadisi, nasıl parlayan bir yıldız haline gelir? Bugüne kadar, yani 22 yıllık iktidar ve onu temsil eden siyasiler, Giresun'un kalkınması için büyük resmi görmemiş veya görmek istememişlerdir. Kalkınma olarak parke döşemeyi, lamba takmayı görmüşlerdir, oysa gelen ve kurulacak fabrikaların alt yapısını oluşturmak akıllarına gelmemiştir."

 

Bektaşoğlu, açıklamasında hayal kuralım çağrısında bulunarak devam etti: "Şebinkarahisar'dan Akıncılara bağlanan yolun açılması, Şebinkarahisar'ı kör noktadan kurtaracak. Yani Şebinkarahisar, Akıncılar arasında Kılıçkaya Barajı üzerinden Kayı Boğazı üzerine yapılacak köprü ile direkt olarak D-100'e bağlanacak. Yani Şebinkarahisar doğrudan Sivas'a ulaşacak."

 

Sonuç olarak, bu projenin Giresun'u, Kelkit Vadisi'ni ve aradaki ilçeleri parlayan bir yıldız haline getireceğini belirten Bektaşoğlu, şu noktaları sıraladı:

- Kılıçkaya köprüsü, 4 ilçeye ve Akdeniz'e köprü olacak.

- Kılıçkaya Barajı üzerine yapılacak bir köprü, Karadeniz'i Akdeniz'e bağlayacak.

- Akıncılar-Şebinkarahisar yolu, 85 kilometreden 29 kilometreye düşecek.

- Şebinkarahisar-Sivas yolu ise 180 kilometreden 120 kilometreye düşecek.

 

Giresun İyi Parti İl Başkanı İsmail Bektaşoğlu'nun bu açıklamalarıyla, Giresun ve Kelkit Vadisi'nin parlak bir geleceği olabileceği vurgusu yapıldı. Bu projenin hayata geçirilmesiyle birlikte bölgenin ekonomik ve sosyal kalkınmasının sağlanabileceği düşünülüyor.

 

HüseyinHüseyin