Giresun Belediyesi, artan nüfus ve yaz aylarında yükselen su tüketimine bağlı olarak içme suyu ihtiyacını karşılamak amacıyla yeni içme suyu kuyusu açma çalışmalarını hız kesmeden sürdürüyor. Özellikle Batlama Bölgesi'nde yürütülen sondaj çalışmaları başarıyla tamamlandı ve test aşamasına geçildi.
Giresun Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda devam eden çalışmalarla, şehir genelindeki su kesintisi riskine karşı önlem alınması hedefleniyor. Yapılan analizlerin ardından uygun bulunan kuyuların, şehir içme suyu şebekesine entegre edilmesi planlanıyor.
Başkan Fuat Köse: “İçme Suyu Altyapısını Güçlendiriyoruz”
Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Batlama’daki yeni içme suyu kuyusunu yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Başkan Köse yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:
“Giresun'da içme suyu adına önemli adımlar atıyoruz. Şehrimizin içme suyu altyapısını güçlendirmek adına çalışmalarımıza kararlılıkla devam ediyoruz. Yeni içme suyu kuyularıyla hem mevcut şebekeye destek sağlıyoruz hem de olası su kesintilerinin önüne geçiyoruz. Bu çalışmalarımız şehir genelinde sürecek.”
Yaz aylarında artan su tüketimini göz önünde bulundurarak harekete geçen Giresun Belediyesi, kesintisiz ve sağlıklı içme suyu temini için şehrin dört bir yanında altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Giresun’da Su Kuyusu Çalışmaları Ne Durumda?
Şu anda test aşamasında olan kuyunun analizleri tamamlandıktan sonra Giresun içme suyu şebekesine dahil edilmesi planlanıyor. Belediye yetkilileri, vatandaşların suya erişiminin aksamaması için benzer çalışmaların devam edeceğini belirtti.


