ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:48
Advert

Giresunlular, Ramazan coşkusunu Ramazan Sokağında yaşayacak

Giresun Belediyesi tarafından her yıl açılan ve geleneksel hale gelen Ramazan Sokağı bu yıl da kapılarını açacak.

KÜLTÜR - SANAT
Giriş Tarihi : 10-03-2024 18:13
Giresunlular, Ramazan coşkusunu Ramazan Sokağında yaşayacak

Giresun Belediyesi tarafından her yıl açılan ve geleneksel hale gelen Ramazan Sokağı bu yıl da kapılarını açacak.

Giresun Belediye tarafından hayata geçirilen Ramazan Sokağı’nda 11 Ayın Sultanı Ramazan ayı boyunca birbirinden güzel, keyifli ve neşeli etkinliklerle 7’den 70’e herkes Ramazan coşkusunu doyasıya yaşayacak.

Vatandaşların manevi iklim içerisinde Ramazan ayını idrak edebilmesi adına birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak Giresun Belediyesi Ramazan Sokağı etkinliği Belediye Kültür ve Fuar Merkezinde hayata geçecek.

Ramazan ayı boyunca hafta içi 16.00, hafta sonu ise 14.00’da kapılarını açacak olan Ramazan Sokağı’nda; Meddah, Hacivat ile Karagöz, Fasıl, Özel Masal Anlatımı, Tasavvuf Müziği Dinletisi, Konserler, Kadir Gecesi, Söyleşiler, Çocuk Programları ve Ramazan Sokağı etkinlikleri programlandı.

Her yaştan vatandaşa hitap edecek olan Ramazan Sokağı’nda çocuklar için de rengarenk balonlar, şekerleme, meşrubat gibi ürünler de tezgahlardaki yerini alacak.

Etkinlikler Pazartesi akşamı başlayacak olup, Ramazan ayı boyunca düzenli olarak devam edecek.

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu ise, Ramazan etkinliklerinin Ramazan’ın maneviyatına uygun bir şekilde icra edileceğini dile getirerek: “Bizler de belediye olarak vatandaşlarımızın Ramazan ayının manevi ikliminde huzurlu vakit geçirmesi için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda şehrimiz genelinde Ramazan ayında gönüllere dokunacağımız birçok çalışmamızın yanında kurmuş olduğumuz Ramazan Sokağı’na da bir ay boyunca küçüğünden büyüğüne tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz. Fuar Alanında kurduğumuz Ramazan Sokağı ile Giresun’da Ramazan ayını bir başka güzel yaşayacağız. Ramazan ayının; şehrimizin, milletimizin ve ülkemizin huzur ve refahına vesile olmasını diliyorum.” ifadelerine yer verdi.

HüseyinHüseyin