Giresun, yöresel tatlarını ve doğal güzelliklerini tanıtmak için hazır. 24-25 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek olan Giresun’un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali, bu yıl üçüncü kez kapılarını ziyaretçilere açacak. Festivale sayılı günler kaldı, hazırlıklar tüm hızıyla devam ediyor!
Giresun'un Tarihi ve Yöresel Lezzetleri Dünyaya Tanıtılacak
Giresun’un meşhur fındığı, karalahana dolması, mısır ekmeği ve taze balıklarının yanı sıra, bölgenin eşsiz doğal ürünlerinden yapılan reçel, pekmez ve turşular da festivalde yer alacak. Ayrıca, ünlü aşçılarımızın düzenleyeceği canlı yemek şovları ve tarif paylaşımları, ziyaretçilere unutulmaz bir gastronomi deneyimi sunacak.
Festival İçin Güç Birliği Yapıldı
Giresun’un tanıtımına büyük katkı sağlayacak bu önemli organizasyon için şehirdeki yöneticiler, sivil toplum kuruluşları ve turizm sektöründen temsilciler bir araya geldi. Giresun Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti, Giresun Milletvekilleri Ali Temür ve Ertuğrul Gazi Konal, Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse, Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, Giresun Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamza Bölük, Giresun Esnaf ve Sanatkârları Odaları Birliği Başkanı Ali Kara, Kültür ve Turizm Müdürü Erdem Kılavuz, GİRTAB Müdürü Emrullah Hızarcıoğlu, Festival Komitesi Başkanı Şevket Alaeddinoğlu ve dernek üyelerinin katıldığı iftar programında, festivalin başarıya ulaşması için tüm paydaşların desteği vurgulandı. Şehir, bu yılki festival için birlik ve beraberlik içinde hareket ediyor.
Giresun Atatürk Meydanı’nda Buluşalım!
Hem yerel halk hem de yerli ve yabancı turistler için eşsiz bir fırsat sunan festival, Giresun’un gastronomi kültürünü keşfetmek isteyen herkes için bir buluşma noktası olacak.
İki gün sürecek olan Giresun’un Yeşil Lezzetleri Gastronomi Festivali, 24-25 Mayıs tarihleri arasında Giresun Atatürk Meydanı’nda gerçekleştirilecek.