ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 16:44
Advert

Google, Material You tasarımıyla Android geliştiricilerinin uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırıyor

Android 12 ile birlikte Google, işletim sisteminin görünümünde ve verdiği histe büyük değişiklikler yapıyor. Artık, üçüncü taraf uygulama geliştiricilerinin, Material You değişikliklerini entegre etmek ve bunların uygulamaları nasıl etkileyeceğini test etmek için daha fazla yolu var.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-10-2021 23:34
Google, Material You tasarımıyla Android geliştiricilerinin uygulamalar oluşturmasını kolaylaştırıyor
"

Android 12, Google'ın yeni Pixel 6 serisiyle birlikte piyasaya sürüldü ve beraberinde Android ürün yönetimi başkan yardımcısı Sameer Samat'ın "Android tarihindeki en büyük tasarım değişikliği" olarak adlandırdığı yeni bir görünüm getiriyor. Bu, Android'in daha büyük ekranlara uyum sağlamasına yardımcı olacak değişikliklere ek olarak, arayüz oluşturmak için yeni bir dizi ilke uygulayan Materyal You ile ilgilidir. Görünümün, güncellenmiş işletim sistemi ve Google'ın kendi uygulamalarında kullanılabilirliği nasıl etkilediğine dair bir ipucu aldık, ancak şimdi odak, başkaları tarafından yapılan daha fazla uygulamaya ulaşmak için genişliyor.

Bugün Google'ın Android Geliştiricisinde Summit'te şirket, Material You'nun Jetpack Compose'da mevcut olduğunu duyurdu, böylece uygulama tasarımcıları kendi ürünlerinde görünümü daha kolay benimseyebilirler.

Android 12'de tasarladığınız malzeme Resim: Google

Yeni öğeler, uygulamaların bir kullanıcının ihtiyaçlarına göre algoritmik olarak yanıt vermesine ve ayarlanmasına yardımcı olacak dinamik yönergeler içerir. duvar kağıdı seçimi ve uyarlanırken üçüncü taraf bir uygulamanın bireysel marka ifadesinin nasıl korunacağına ilişkin ipuçları. Geliştiricilerin öğrenmesi gereken başka bir öğe de, sistem değiştikçe değişebilmeleri için "tasarım sistemi stillerini veri olarak temsil eden" tasarım belirteçleridir.

Geliştiriciler, Figma eklentisi olarak ve bugünden itibaren web'de bulunan Material Theme Builder. Google, uygulamaların görünüşünün ötesinde, Jetpack kitaplıkları için yeni özelliklerin geliştiricilerin Android 12'nin arka plan kısıtlamalarını yönetmesine, performansı ölçmesine ve geriye dönük uyumlulukla başa çıkmasına yardımcı olacağını söylüyor.

Google, gelecekteki güncellemeler için erişilebilirlik güncellemeleri yapmayı planladığını söylüyor. dinamik renk ve uyarlanabilir düzenlere bağlanan. Diğer rehberlik ve sistem ayarlamaları, uygulamaların katlanabilir telefonlar gibi yeni form faktörleriyle çalışmasına yardımcı olacak, ancak Google katlanabilir telefon yapmıyor... henüz.

İlgili

Google'ın katlanabilir telefonu nerede? telefon? Şimdiye kadar bildiğimiz her şey
AdminAdmin