ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 10:13
Advert

Google Takvim 'odaklanma süresi' toplantı isteklerini otomatik olarak engelleyebilir | Engadget

Google Takvim'in artık sizi kesintilerden korumak için toplantı isteklerini otomatik olarak engelleyebilen bir "odaklanma zamanı" özelliği var.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 24-10-2021 18:21
Google Takvim 'odaklanma süresi' toplantı isteklerini otomatik olarak engelleyebilir | Engadget
"

Aşırı toplantılar pandemiden önce zaten bir sorundu ve uzaktan çalışma ana akım haline geldikçe daha da büyük bir sorun haline geldi. Kendi projeleriniz için nasıl zaman ayırıyorsunuz? The Verge'in bildirdiği gibi, Google'ın basit bir yanıtı var: Yalnız kalmanız gerektiğini açıkça belirtin. Google Takvim'de yalnızca durumunuzu belirtmekle kalmayıp, isteğe bağlı olarak o zaman aralığı için toplantı isteklerini otomatik olarak engelleyebilen bir "odaklanma zamanı" özelliğini kullanıma sunuyor.

Odaklanma süresi için özel bir renk seçebilirsiniz. Bu anlar, toplantı-iş oranınızı iyileştirmenize yardımcı olmak için Time Insights'ınıza da dahil edilecektir. Özelliğin, Google Workspace kullanıcılarına hızlı bir şekilde ulaşması 15 gün kadar sürecek ve planlanan sürümlerdeki bu ofisler, 3 Kasım'dan itibaren değişikliklerini görecekler.

Google nihayetinde bir trende atlıyor. Microsoft, insanların daha kısa ama daha etkili hamlelerle çalışmasına yardımcı olmak için Windows 11'e bir Odak Oturumları özelliği ekledi. Bununla birlikte, muhtemelen başka bir araç hakkında şikayet etmeyeceksiniz. Bu, son dakika gecikmesi ile son teslim tarihini karşılama arasındaki farkı yaratabilir.

AdminAdmin