ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 15:40
Advert

Hatay’ın Hassa ilçesinde “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı" Kuruluyor

Giresun Valiliği ile Yozgat Valiliği iş birliğinde, Hatay’ın Hassa ilçesine 46 dükkândan oluşan “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı” kurma çalışmaları başladı.

HABER
Giriş Tarihi : 02-04-2023 12:52   Güncelleme : 02-04-2023 13:00
Hatay’ın Hassa ilçesinde “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı

Giresun Valiliği ile Yozgat Valiliği iş birliğinde, Hatay’ın Hassa ilçesine 46 dükkândan oluşan “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı” kurma çalışmaları başladı.

İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylunun talimatları doğrultusunda, depremlerde ağır hasar alan ilçede hayatın olağan akışına dönmesine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, Giresun Valiliği ile Yozgat Valiliği iş birliğinde, Hatay’ın Hassa ilçesine 46 dükkândan oluşan “Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı” inşaat çalışmaları başladı.

Giresunlu ve Yozgatlı yardımseverlerin katkılarıyla tedarik edilen malzemelerle kurulan merkeze "Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı" adı verildi.

Hassa’daki çalışmalar için koordinatör vali olarak görevlendirilen Yozgat Valisi Ziya Polat, kısa süre içerisinde tamamlanacak olan iş yerlerinin inşaat çalışmalarını yerinde inceleyerek “Hassa’mızda Yozgat Giresun Esnaf Çarşısı İnşaatımız Hızla Devam Ediyor.” sözlerine yer verdi.

Vali Ünlü ise bu paylaşıma istinaden “Hayırlı olsun esnaf kardeşlerimize. Sayın Valim, ellerinize sağlık, Allah razı olsun.” cümlelerini kullandı.

Çarşı bittiğinde ilçe halkının günlük ihtiyaçlarını gidermesinde öncelikli sektörlerden kura ile belirlenen 46 esnaf, yeni iş yerlerinde mesaiye başlayacak.

Giyim mağazasından berbere, kıraathaneden mobil telefon bayisine farklı alanlardan esnaf; kalıcı konut ve iş yerleri yapılana kadar burada hizmet verecek.

HüseyinHüseyin