ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 02:49
Advert

Instagram'ın bağlantı çıkartmaları herkese yayılıyor

Instagram'ın bağlantı çıkartmaları artık platformdaki herkesin kullanımına açık olacak. Instagram, Haziran ayında bağlantı etiketlerini test etmeye başladı, ancak şimdiye kadar bu özellik, doğrulanmış hesaplarla veya belirli sayıda takipçisi olan hesaplarla sınırlıydı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 28-10-2021 04:42
Instagram'ın bağlantı çıkartmaları herkese yayılıyor
"

Facebook'a ait sosyal medya ağının yaptığı duyuruya göre, Instagram'ın hikayelere çıkartmalar şeklinde köprüler eklemenize izin veren bağlantı çıkartmaları artık platformdaki herkesin kullanımına sunulacak. Instagram, Haziran ayında bağlantı etiketlerini test etmeye başladı, ancak şimdiye kadar bu özellik, doğrulanmış hesaplar veya çok sayıda takipçisi olan hesaplarla sınırlıydı.

Sosyal ağa göre, bağlantı etiketleri, ürünleriyle bağlantı kuran işletmelerden dış kaynaklarla bağlantı kuran aktivistlere kadar herkes için yararlıdır. Ancak Instagram, takipçileriyle etkileşim kurmak için herkesin bağlantı paylaşımından yararlanabileceğini kabul ediyor. Ayrıca, sürekli olarak yanlış bilgi veya nefret söylemi paylaşan hesapların erişimini kaybedeceğini söylüyor.

Yukarı kaydırmanın ardılı

Bir bağlantı eklemek için, hikayenize içerik yükledikten sonra üst gezinme çubuğundan çıkartma aracına gidin, "Bağlantı" etiketine dokunun ve istediğiniz URL'yi girin. Daha sonra, bir Hikayeler gönderisindeki diğer herhangi bir çıkartma gibi çalışır.

Haziran ayında Instagram, bağlantı etiketleri özelliğini duyurduğunda, bunların yalnızca Hikayeler gönderileri için olduğunu vurguladı ve bunları ana Instagram akışına veya uygulamanın diğer bölümlerine getirme planı olmadığını söyledi. Bu durum bugün de geçerliliğini koruyor.

Bağlantı çıkartmaları özelliği, Instagram kullanıcılarının daha önce Hikayelerinden harici web sayfalarına bağlantı verme yöntemi olan ve platformun Ağustos ayında kullanımdan kaldırdığı "yukarı kaydırma" özelliğinin yerini aldı. . Ancak bugünün haberleriyle birlikte, eski özellik yalnızca doğrulanmış hesaplarda veya 10.000'den fazla takipçisi olan hesaplarda mevcut olduğundan, bağlantı çıkartmaları artık hızlıca yukarı kaydırmadan daha yaygın bir şekilde kullanılabilir durumda.

AdminAdmin