ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 14:17
Advert

İsmail Saymaz özür diledi

Gazeteci İsmail Saymaz, geçtiğimiz günlerde Halk TV’deki bir tartışma programında Şebinkarahisar’ı küçümseyen “kardeşim burası Şebinkarahisar mı? Sözlerinin ardından gelen tepkiler üzerine KRT Televizyonunda yayınlanan ilk programında özür diledi. Saymaz Şebinkarahisar ile ilgili “Şebinkarahisar, çok saygın, çok aydın, vatansever, emeği ile yaşayan insanların şehridir. Onları üzdüğüm için ben de çok üzgünüm. Kendilerinden özür dilerim.” dedi.

HABER
Giriş Tarihi : 28-04-2021 01:59
İsmail Saymaz özür diledi
" Haberin Videosu : İsmail Saymaz özür diledi

Gazeteci İsmail Saymaz konuşmasında şu ifadelere yer verdi;

“Ben geçen Cuma günü Halk TV’de bu Arnavutluk meselesini konuşuyorduk. Thodex’in ceo’su kripto Tosuncuk Faruk Fatih Özer biliyorsunuz Arnavutluk’a kaçtı. Orada bu tartışmayı yürütürken, biliyorsunuz Arnavutluk’ta polisin elinden kaçırıldı, baskın sırasında. Ben de bu konu konuşulurken birden aklıma bir iki yıl önce Giresun’un Şebinkarahisar ilçesinde cezaevinden kaçan bir firari ile ilgili bir haber aklıma geldi. Ya nasıl kaçıyor, burası Şebinkarahisar mı?  diye tepki verdim. Şimdi bu yanlış oldu. Gerçekten Şebinkarahisar cezaevi demeliydim. Yoksa burada ne Şebinkarahisar ‘ı kastettim, ne Şebinkarahisarlıları kastettim. Benim kastım bu firar olayının bende çağrışım yapması. Tabi gazeteci hafızası nedeniyle bende bu çağrışım oldu. Ama bu çağrışım nedeniyle anlıyorum Şebinkarahisarlıları üzmüşüm. Kendilerinden çok özür dilerim.

 

Ben Şebinkarahisar ‘ı kendim Doğu Karadenizli olduğum için bilirim. Fatih’in otağını kurduğu, Atatürk’ün adını verdiği vilayet olmayı hak ettiği halde yıllardır bu hakkı kendisine teslim edilmeyen aydın saygıdeğer insanları şehridir. Dolayısıyla beni bağışlamalarını dilerim hepsine teşekkür ederim

 

Çok saygın çok aydın vatansever emeği ile yaşayan insanların şehridir. Onları üzdüğüm için ben de çok üzgünüm. Kendilerinden özür dilerim.”

AdminAdmin