ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 10:45
Advert

KEİPA  61. Genel Kurulu sona erdi   

KEİPA (Karadeniz Ekonomik İşbirliği Parlamenter Asamblesi) 61. Genel Kurulu sona erdi. 

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 06-05-2023 03:22
KEİPA  61. Genel Kurulu sona erdi   

 

AK Parti Giresun milletvekili Cemal Öztürk kapanışta yaptığı konuşmada, KEİPA’nın 62. Genel Kurulu’nun 2023 yılının Kasım ayında Ukrayna’da gerçekleştirileceğini belirterek, ekonomi, ticaret konularında afet risklerinin azaltılması, teknoloji ve çevre konusunda yapay zeka alanındaki ulusal stratejiler gibi konuların görüşüleceğini ifade etti.  

 

 

Öztürk, Ukrayna Delegasyonu Başkanı Anna Purtova’ya KEİPA Başkanlığı'nın simgesi olan tokmağı verdi.  

 

Öztürk, Genel Kurula 11 ülkeden 46 milletvekilinin katıldığını belirterek, “Bütün milletvekilleriyle gelen değerli dostum Anna hanıma ve ekibine, tam kadro gelen ülkelere teşekkür etmek istiyorum. Bölgemizde başta ekonomik ilişkiler olmak üzere her türlü kültürel, turistik, sosyal her türlü istişareyi yapabileceğimiz büyük bir platform” şeklinde konuştu. 

 

Öztürk şöyle konuştu: 

“Karadeniz hepimizin hatta Karadeniz, Karadeniz'e kıyısı olmayan ülkelerin, insanlığın ortak denizi. Hepimizin önce kendimize, sonra ailemize, ülkemize, bütün insanlığa karşı sorumluluklarımız var. Bu sorumlulukların idraki içindeyiz. Bizler parlamenterler olarak ülkelerimizin temsilcileriyiz ve burada ülkelerimizi ve bütün insanlığı temsil ediyoruz.”  
                                    

AdminAdmin