ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 16:07
Advert

Kelkit Vadisinde 5 ilçe ortak amaç için bir araya geldi

Aynı sorunları yaşayan Üç ilin beş ilçesinin İstanbul’da bulunan STK’ları bir araya gelerek 'Kelkit Vadisi Platformu'nu kurdu.

GÜNDEM
Giriş Tarihi : 04-10-2023 11:32   Güncelleme : 04-10-2023 11:46
Kelkit Vadisinde 5 ilçe ortak amaç için bir araya geldi

Kelkit Vadisinde aynı sorunları yaşayan ilçeler bir araya geldi.

Aynı sorunları yaşayan Üç ilin beş ilçesinin İstanbul’da bulunan STK’ları bir araya gelerek 'Kelkit Vadisi Platformu'nu kurdu. Şebinkarahisar, Şiran, Çamoluk, Alucra ve Gölova ilçelerinin önemli STK Başkanlarının katılımıyla gerçekleşen toplantıda bölgesel kalkınmaya yönelik çalışmalar yapılması kararlaştırıldı.

Giresun’un Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk, Gümüşhane’nin Şiran, Sivas’ın Gölova ilçelerinin ortak sorunlarına, İstanbul’da bulunan Sivil Toplum Kuruluşları tarafından kurulan platformda çözüm aranıyor.

Kelkit Vadisi Platformu ilk toplantısını İstanbul İBB Florya Sosyal Tesislerinde yaptı. İlk toplantıya, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu (ŞİDEF) Başkanı Serkan Kaya, ŞİDEF Danışma Kurulu Başkanı Yüksel Hamzaoğlu, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı (ŞEKAV) Başkanı Ramazan Kahveci, Çamoluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı, Çamoluk Eğitim Vakfı Başkan Vekili Hacı Canik, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkan Vekili Arif Dede, Çamoluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkan Vekili Yunus Acar, ŞEKAV Başkan Yardımcısı Abdullah Canan, ŞİDEF Başkan Vekili İbrahim Yılmaz, Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı Başkan Yardımcısı Salim Kuzyurt, KTÜ Öğretim üyesi Prof. Dr. Oktay Yıldız, Nişantaşı Üniversitesi öğretim üyesi Dr. Necmettin Mutlu, Mimar Şamil Enes Mutlu ve Çamoluk Haber Genel Yayın Yönetmeni Kazım Karaçoban katıldı.

Bölgenin ortak sorunlarının dile getirilen toplantıda özellikle Karadeniz aksını, Orta Anadolu'ya ve Akdeniz'e bağlayan en kısa yol olan uluslararası geçiş güzergahın üzerinde yer alan ilçelerde sosyal, ekonomik gelişmişlik düzeyini artırmaya yönelik bölgede yapılması gereken makro projelerin ve bu projelerle ilgili oluşturulması gereken yol haritasının üzerinde fikir birliğine varıldı.

Her ay toplanacak olan platform üyeleri, akademisyenler tarafından hazırlanacak olan “Kelkit Vadisi Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda çalışmalarına devam edecek.

Kelkit Vadisi Platformu;

Alucra Kalkınma ve Eğitim Vakfı, Çamoluk Eğitim Vakfı, Çamoluk Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Gölova Eğitim Kültür Kalkınma Vakfı, Gümüşhane Şiran Dernekler Federasyonu, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, Şiran Eğitim ve Kalkınma Vakfı’nın bir araya gelmesiyle kuruldu.

HüseyinHüseyin