ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 12:39
Advert

Kritik açıklama! 'Koronavirüs erkeklerde kısırlık yapabilir'

Erkek üreme sisteminin Covid-19 ile enfekte olmasının birçok önemli sonucu olabileceğine dikkat çeken Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, "Bunlardan en önemlisi...

HABER
Giriş Tarihi : 23-09-2021 23:54
Kritik açıklama! 'Koronavirüs erkeklerde kısırlık yapabilir'
" Erkek faize sisteminin Covid-19 ile enfekte olmasının bir hayli ehemmiyetli neticeyi olabileceğine dikkat toplayan Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, “Bunlardan en ehemmiyetlisi kısırlık olasılığı. Koronavirüs sonrası testis hacminde ve sperm rakamında bir eksilme olabilir” dedi.

Çamlıca Medipol Üniversitesi Sağlık Kurumu Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Kısmından Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, koronavirüsün erkeklerde kısırlık yapabileceği güzergahındaki iddiaları değerlendirdi. Doç. Dr. Mahmut Muzaffer İlhan, yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verdi: "Covid-19 enfeksiyonun alana getirdiği zatürreye bağlı vefatlar nedeniyle tüm dikkatler solunum sistemi üzerine yoğunlaşıyor. Ancak kalp, böbrek ve beyin gibi öbür hayati işlevi olan uzuvlarımız da hem virüsün kendisinden hem bağışıklık sisteminin oluşturduğu amansız savaşın tahribatından kısmetini alıyor. Virüsün yaptığı tahribatın ebadını zamanla kavrayacağımız dokulardan biri de erkek faize sistemi. Saygın beynelmilel mecmualarda yayınlanan bazı çalışmalarda erkek faize sisteminin de Covid-19 enfeksiyonundan etkilenebileceği gösterildi. İlk olarak 38 Covid-19 hastasının 6’sının sperm misalinde koronovirüse tesadüfüldü. Sonraki çalışmalarda testosteron/LH oranı dediğimiz ve testis hücrelerinin duyarlılığını gösteren bazı erkeklik hormonlarında Covid-19 hastalarında eksilme olduğu bulundu.”

AdminAdmin