ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 NİSAN Pazar 18:31
Advert

Mehmet Fatih Kacır; 'Milli teknolojimizi kıskanmaya devam edecekler'

Atatürk Havalimanı'nda gerçekleştirilen dünyanın en büyük uzay, havacılık ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST'te yerli ve milli üretim teknolojiler sergilenmeye devam ediyor. Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Mehmet Fatih Kacır, Akşam TV ekibinden Ezgi Aşık'a TEKNOFEST ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. hemşehrimiz Kacır, “TEKNOFEST'e olan katılım bize gösteriyor ki,, cumhuriyetin yüzüncü yıllında milletimiz milli teknoloji hamlesine sımsıkı sahip çıkıyor.” dedi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 30-04-2023 20:00
Mehmet Fatih Kacır; 'Milli teknolojimizi kıskanmaya devam edecekler'

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda devam eden ve ayakları yere değmeyen festival olarak nitelendirilen TEKNOFEST'te Akşam TV ekibinden Ezgi Aşık'a konuşan Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yüksek teknolojide dünya standartlarının önünde yer alan bir ülke olduğunu söyledi. Kacır, "2023'te savunma sanayi ihracatımız 6 milyar doların üstüne çıkacak, bu hem ektiğimiz tohumların yeşermesi hem de adım adım ileri teknolojilerde daha iyi yerlere gelmemiz sayesinde oldu" diye konuştu.

 

Kacır sözlerine şu şekilde devam etti:

 

Savunma sanayide böylesine bir gelişme hızı dünyada ikinci bir ülkede yok. Bu tamamen sayın cumhurbaşkanımız ve onun temelini attığı milli teknoloji hamlesinin sonucu olarak ortaya çıktı. Türkiye'de 220 bin gibi bir araştırmacı insan potansiyeli var. Biz beşeri sermayeye yatırım yapmayı sürdürüyoruz. İnşallah bizleri muasır medeniyet seviyesine taşıyacak olan bu insan kaynağımız olacak.

 

Türkiye'nin savunma sanayide elde ettiği başarının yabancı ülke ve firmalarda rahatsızlık uyandırdığını ve uyandırmaya da devam edeceğini dile getiren Kacır sözlerini şöyle sürdürdü:

 

Azerbaycan'da savaşı sonlandırdık, mavi vatanda mücadele ettik, Libya'da başarı elde ettik bunlar tabi birçok ülkeyi rahatsız etti. Bugün BAYRAKTAR TB2 başta olmak üzere SİHA'larımız dünya standartların çok ötesinde ve bunun onları rahatsız etmesini doğal buluyoruz, daha çok kıskanmaya devam edecekler. Bizi üzen ise bu ülkenin vatandaşı olan birilerinin yerli ve milli projelerden rahatsızlık duyması. Ben onları TEKNOFEST'e davet ediyorum, gelsinler milletimiz ile hemhal olsunlar.

 

Akşam Gazetesi

 

AdminAdmin