ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 08:27
Advert

Microsoft Surface Go 3 incelemesi: Üçüncü sefer pek çekici değil | Engadget

Engadget'ın Microsoft'un en küçük 2'si 1 arada cihazı olan Surface Go 3'ü incelemesi.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 05:18
Microsoft Surface Go 3 incelemesi: Üçüncü sefer pek çekici değil | Engadget
"

Microsoft, Surface Go ile iki farklı dünyayı bir araya getirmeye çalışıyor. 2018'in sonlarında piyasaya çıktığında Microsoft, 2'si 1 arada Yüzey deneyimini elde etmenin ucuz bir yolu olarak konumlandırdı. Üç yıl sonra, bu hala doğru: Microsoft'un Eylül ayı sonlarında tanıttığı Surface Go 3, hoş bir ekrana ve güçlü bir destek ayağına sahip, son derece iyi yapılandırılmış bir tablet. 400 dolardan başlayan bir cihaz için harika bir his.

Ancak Surface Go 3'ün tam gerçeği biraz daha karmaşık. Bir klavye için en az 100 dolar daha harcamanız gerekiyor. Ve Windows hala harika bir tablet deneyimi sunmadığı için klavyeye ihtiyacınız var. Temel 400 $'lık Surface Go 3'ün gücünden bahsetmiyorum bile - bu nedenle bir klavye satın aldığınızda ve işlemciyi, depolamayı ve RAM'i yükselttiğinizde, tam teşekküllü bir dizüstü bilgisayarda harcayabileceğiniz kadar para harcarsınız. daha büyük ekran ve daha güçlü dahili özellikler.

MicrosoftSurface Go 377SCOREEngadget77Critics - Henüz puanlanmadıN/AUsers - Henüz puanlanmadıY/AArtılarıZarif donanım Parlak ve duyarlı dokunmatik ekran Son derece hafif ve taşınabilir EksileriGeçen yılki modele göre kayda değer bir performans artışı yok Pil ömrü en iyi ihtimalle ortalama Windows hala ' t harika bir tablet işletim sistemi Aldığınıza göre pahalı

İnceleme birimimiz 10. nesil Intel Core i3-10100Y işlemci, 8 GB RAM ve 128 GB ile geldi depolama.

Küçük boyutuna rağmen oldukça yetenekli bir makine, bu da onu potansiyel olarak harika bir seyahat arkadaşı yapıyor. Ancak test ettiğim kit için 860 dolar harcayacaksanız, standart bir dizüstü bilgisayarla yapamayacağınız şeyle tam olarak ne yapmak istediğinizi bilmelisiniz. Galeri: Microsoft Surface Go 3 inceleme fotoğrafları | 13 Fotoğraf /13 Galeri: Microsoft Surface Go 3 inceleme fotoğrafları | 13 Fotoğraf /13

Geçen bahar Surface Go 2'yi incelediğimizde, daha büyük bir ekran dışında, ilk sürümle neredeyse aynı olduğunu fark ettik. Bu sefer, harici donanımın tamamen aynı olduğundan eminim. Surface Go 3, önceki modeliyle tam olarak aynı boyut ve ağırlıkta ve ekran, öncekiyle aynı 10,5 inç, 1.920 x 1.280 dokunmatik ekrana sahip.

Yine de bu, donanıma bir darbe değil. Surface Go 3 harika tasarlanmış ve üretilmiş bir cihazdır. Önceki Surface cihazlarını kapsamlı bir şekilde kullanmadım, ancak Microsoft'un düşünceli donanım konusundaki itibarı hak ediyor. Harika görüş açılarıyla ekran parlak, keskin ve renklidir. Ayrıca daha uzun 3:2 en boy oranını da çok takdir ediyorum – burada 16:9 bir panel dikey alan için çok dar gelebilir.

Nathan Ingraham / Engadget

Ayrıca sonsuz ayarlanabilen kickstand'ın büyük bir hayranıyım.

Gerçekten çizebilmeyi dilememe neden oluyor ama ne yazık ki.

Daha önce olduğu gibi, Surface Go 3'te yalnızca birkaç bağlantı noktası ve düğme var. Bir tarafta bir USB-C bağlantı noktasının yanı sıra bir kulaklık jakı ve Microsoft'un tescilli şarj bağlantı noktası vardır. İyi haber şu ki, daha hızlı şarj için USB-C bağlantı noktasını (ve sahip olduğunuz diğer çevre birimlerinin yanı sıra) kullanabilir ve daha yavaş şarj cihazı yerine muhtemelen sahip olduğunuz kabloları kullanabilirsiniz. Yukarıda, bir güç düğmesi ve ses rocker'ı var; 8 megapiksellik bir kamera tabletin arkasından dışarı bakıyor. Ekranın iki yanında iki stereo hoparlör ve görüntülü aramalar için 1080p çözünürlüğe sahip 5 megapiksel ön kamera var. Yüz tanıma kilidi için Windows Hello ile de çalışır. Son olarak, desteğin altında bir Micro SDXC kart okuyucu bulacaksınız, ancak gerçekten onu aramanız gerekiyor.

Nathan Ingraham / Engadget

Microsoft her yeni Surface tableti piyasaya sürdüğünde, Windows'un dokunmatik ekran kullanımı için gerçekten uygun bir platform olup olmadığı hakkında sorular geliyor.

3:2 en boy oranı, onu dikey veya yatay modda tutarken iyi çalışmasını sağlar. 1,2 pound ağırlığıyla iPad'den biraz daha ağırdır, ancak elinizde tutmaktan bıkmayacağınız kadar da değildir.

Genellikle Surface alıcılarının cihazı bir tür klavyeyle kullanmasını öneririz, yani neredeyse Go 3'ü test etme zamanım, Microsoft'un Tip Kapağı takılıyken geçti. Geçen yılki sürümden farklı değil, ancak sorun değil çünkü Microsoft'un Surface klavyeleri şaşırtıcı derecede iyi. Go'nun küçük boyutu göz önüne alındığında, ilk başta biraz sıkışık hissettim, ancak ellerimi ayarlamak için biraz zaman verdikten sonra sorun olmadı.

Type Cover'ın son derece ince tasarımına ve onu Go'ya bağlayan mıknatıslar çok güçlü olmasına rağmen, tuşlar iyi bir seyahat kabiliyetine sahip ve çok sağlam bir his veriyor. Dokunmatik yüzey oldukça küçük boyutu göz önüne alındığında gayet iyi, ancak – klavye gibi – saatlerce kullanmak istediğim bir şey değil. Uzun süreli çalışma oturumları için masamda Go 3'ü kullanırken Bluetooth fare kullanmayı tercih ettim.

Tip Kapağı yarım kilonun biraz üzerinde, bu nedenle tablet ve klavye kapağı toplamda iki kilodan biraz daha az.Böylesine taşınabilir bir pakette tam Windows deneyimini sağlayabilecek çok fazla cihaz yok.

Maalesef, önceki Surface Go modellerinde olduğu gibi, taşınabilirliği performans için değiştiriyorsunuz. Test ettiğim 630 dolarlık Go 3'e güç veren Core i3, temel görevler için yeterli, ancak işleri çok fazla zorlarsanız hayal kırıklığına uğrayacaksınız. İş akışım oldukça mütevazı: Çoğunlukla bir tarayıcıda yaşıyorum (bu inceleme için Edge kullandım) ve ayrıca Trello, Slack, Todoist ve Spotify gibi uygulamaları da çalıştırıyorum. Tam Windows deneyimini elde etmek için bu incelemeyi Word'de de yazdım. Surface Go 3 genellikle bu görevleri yerine getiriyordu, ancak arada sırada müzikte takılmalar oluyordu ve bir veya iki dakikadan fazla uzaklaşırsam sekmeleri yeniden yüklemek zorunda kalıyordum.

Bazen işler sarpa sarıyordu. daha kötüsü. Surface Go 3 çoğunlukla Adobe Lightroom'u iyi çalıştırdı, ancak UI öğelerinin ve fotoğrafların yüklenmesi biraz zaman aldığından arayüzde ilerlemek kesinlikle sabır gerektiriyordu. Ve diğer programlarla birlikte açmış olsaydım, işler önemli ölçüde yavaşladı. Tarayıcı sekmelerinin yeniden yüklenme olasılığı daha yüksekti ve diğer uygulamaları açma veya aralarında geçiş yapma çok daha uzun sürdü. Lightroom performansının kendisi korkunç değildi, ancak düzenlenmiş bir RAW dosyasını bir JPG'ye aktarmak, fotoğraf düzenlememin çoğunu ve bu inceleme için MacBook Pro'mda dışa aktarmamı yapacak kadar uzun sürdü.

Bazı iş arkadaşlarımla bir Google Meet görüşmesindeyken, bunu değiştirmek ve Slack çok yavaştı ve Slack, sanki onu yeni açmış gibi tamamen yenilemek zorunda kaldı. Biz varken, Slack performansı bu makinede vasattı; farklı kanallar ve konuşmalar arasında geçiş yapmak gözle görülür gecikmelere yol açtı. (Slack'in Windows uygulaması iyi olmadığı için suçun bir kısmını Google'a ve özellikle de Slack'e yüklemeye hazırım. Ama hepsi değil.) Bu, Surface Go 3 deneyimini oldukça iyi özetliyor - genellikle bir süre beklemek zorunda kaldım. işlerin yetişmesi için çok şey var.

Her zamanki Windows kıyaslama grubumuzu çalıştırmak izlenimlerimi doğruladı - gerçekten de, Geekbench 5 ve PCMark10'a göre, yeni Core i3 işlemci, yerini aldığı m3 ile neredeyse aynı. Bu, Intel'in daha küçük cihazlar için hala harika bir çözümü olmadığını vurgular. Apple'ın az önce incelediğim 330 dolarlık iPad'i, Surface Go 3'te çalıştırdığım 859/1.450'ye kıyasla Geekbench 5'te 1.336 (tek çekirdekli) / 3.349 (çok çekirdekli) değerine ulaştı.

GeekBench 5 CPU

PC Mark 10

3DMark (Night Raid)

ATTO (En çok okuma/yazma)

Microsoft Surface Go 3 (Core i3-10100Y, Intel UHD)

859 / 1.450

2.601

2.637

1.65 GB/sn / 808 MB/ s

Microsoft Surface Go 2 (Core m3-8100Y, Intel UHD)

800 / 1.590

2.737

3.848

1.6 GB/s / 265 MB/s

Acer Aspire 5 (Intel Core i3-1115G4, Intel UHD)

1.316 / 2,583

3.790

6.723

2.26 GB/sn / 893 MB/sn

Lenovo Flex 5 14 (AMD Ryzen 3 4300U, AMD Radeon)

<730 / 1.879

4.186

6.271

1.40 GB/s / 925 MB/s

Pil durumu da bir şeyler bırakıyor arzulanmak.

Ayrıca Go'nun taşınabilirliğini daha az kullanışlı hale getirir, çünkü tam bir iş günü boyunca şarj cihazından uzakta olamayacaksanız, bu kadar küçük bir cihaza sahip olmanın ne anlamı var? Cihaz, düşük güç testinde oldukça uzun bir süre dayandı. Go 3, Microsoft'un 11 saatlik tahminleriyle eşleşen HD video oynatırken neredeyse 11 saat sürdü.

Surface Go 3 de en hızlı şarj olan değil. Bazı testleri çalıştırırken cihazı prize taktım ve birlikte verilen şarj cihazını kullanarak yüzde 50'den yüzde 100'e şarj olması üç saat sürdü. Bu süre zarfında sistemi oldukça zorluyordum, ancak daha az yoğun çalışma yaptığım zamanlarda bile şarj olması oldukça uzun sürüyordu. Go 3 uykudayken, yüzde 20'den tamamen şarj olması yaklaşık iki saat sürdü.

Nathanmarkd Ingraham'ın size iyi bir hikaye vermesini sağlamalılar. Surface Go 3'ten ne bekleyeceğiniz konusunda fikir.Hala işe gidip geliyor olsaydım, bir saatlik tren yolculuğumda Go 3'ü e-posta yoluyla gitmek, biraz yazı yazmak ve tüm yapılacak işlerimi yönetmek için kullanmaktan mutlu olurdum. Ayrıca CES veya E3 gibi etkinliklerde dolaşmak için iyi bir yol arkadaşı olduğunu görebiliyordum. Ama muhtemelen o küçücük ekrana yazmaktan bıkacaktım.

Fakat Type Cover için 630$ artı minimum 100$ daha yavaş ve sıkışık hissettiren bir cihaz için çok fazla para. Bu tür bir para için kesinlikle daha yetenekli bir Windows dizüstü bilgisayar alabilirsiniz. Apple'ın iPad'i aynı zamanda ikincil bir bilgi işlem aygıtı için harika bir seçenektir ve tabletler düşünülerek oluşturulmuş bir işletim sisteminin avantajına sahiptir; Ayrıca Surface Go 3'ten çok daha duyarlı ve gerçek işi halletmek için çok sayıda klavye kapağı var.

Görsel bir sanatçıysanız değer hesabının değiştiğini düşünüyorum. Sıfır çizim yeteneğim var, bu yüzden Yüzey Kalemi benim için pek kullanışlı değil. Ama bu çok iyi bir kalem ve Windows'u kullanmayı seven sanatçıların Go 3'ü, ihtiyacınız olduğunda tam teşekküllü bir bilgisayar da olabilen taşınabilir bir çizim aracı olarak takdir ettiğini görebiliyordum. Ancak bir kez daha, iPad, ekran kalemi tercih eden sanatçılar için muhtemelen daha iyi uygulama desteğine sahiptir.

c3188feamsoft7"Muhtemelen Surface Go 3 ile ilgili en büyük sorun, Microsoft'un Go 2'yi neredeyse bir buçuk yıl önce piyasaya sürmesinden bu yana hiçbir şeyin önemli ölçüde değişmemiş olmasıdır.Kimseye Pentium Gold işlemcili bir Surface Go 3 almasını tavsiye edemem; Microsoft'un 400$'lık bir tablet sattığını söyleyebilmesi için düşük kaliteli modelin var olduğunu hissediyor.

Tıpkı selefleri gibi, Surface Go 3, ödeme yapıyor olsanız da oldukça kullanışlı küçük bir Windows cihazı olabilir. taşınabilirlik için bir prim. Ve performans rasyonunun fiyatı ciddi bir şekilde patlak verdi. Windows hayranıysanız, gündelik işler için ve son derece taşınabilir bir şey istediğinizde ikincil bir cihaz olarak iyi bir seçenek. Piyasada karşılaştırılabilir pek çok Windows cihazı yok ve donanımın tasarımı ve yapım kalitesi olağanüstü olmaya devam ediyor. Type Cover'ı satın aldığınızdan emin olun, tablet modundan fazla bir şey beklemeyin ve çok sayıda uygulama çalıştırıyorsanız sabırlı olun.

.
AdminAdmin