ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 02:56
Advert

Netflix, tartışmalı Dave Chappelle özel bölümüyle ilgili verileri sızdırdığı için çalışanını kovdu | Engadget

Bildirildiğine göre, Chappelle'in trans şakalarını savunduğu için Netflix liderliğini eleştiren bir trans çalışan grubunun lideriydiler.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 10:22
Netflix, tartışmalı Dave Chappelle özel bölümüyle ilgili verileri sızdırdığı için çalışanını kovdu | Engadget
"

Variety'nin bildirdiğine göre Netflix, Dave Chappelle'in yeni stand-up özel programı The Closer hakkında gizli ve ticari açıdan hassas bilgileri medya kuruluşlarıyla paylaştığını iddia ederek bir çalışanını işten çıkardı.

Çalışan, Netflix'in The Closer ve önceki Chappelle sözleşmeleri de dahil olmak üzere bir avuç gösteri ve özel gösteri için ne kadar ödediğiyle ilgili Bloomberg'de görünen verileri sızdırmakla suçlanıyor. Bloomberg'e göre Netflix, The Closer'a 24,1 milyon dolar harcarken, 2019 şovu için 23,6 milyon dolar ve Bo Burnham'ın Emmy ödüllü özel filmi Inside için sadece 3,9 milyon dolar harcadı. Raporda, Netflix tarihindeki en büyük dizi başlangıcı olan Squid Game, şirkete 21,4 milyon dolara mal oldu.

"Bu çalışanın Netflix'e karşı hayal kırıklığı ve incinmiş olabileceğini, ancak bir güven kültürünü sürdürdüğünü anlıyoruz. ve şeffaflık şirketimiz için esastır," diye Variety'ye yaptığı açıklamada şirket," dedi.

Netflix çalışanları ve GLADD ve Ulusal Siyah Adalet Koalisyonu dahil olmak üzere harici eşitlik grupları, The Closer'ın listeden çıkarılması çağrısında bulundu. yayın hizmeti, nefret dolu transfobik ve homofobik söylemler içerdiğini iddia ediyor. Özel bölümde, Chappelle önceki transfobik yorumlarını ikiye katlıyor ve trans-feminist karşıtı JK Rowling'in bağnazlığını savunuyor. Şu andan itibaren, özel bölüm hala Netflix'te mevcut.< /p>

"Çoğunluğu Siyah trans bireyler olan ABD'deki trans bireyler için kayıtlardaki en ölümcül yıl olma yolunda 2021 yoldayken, Netflix daha iyi bilmeli" NBJC'nin yönetici direktörü David Johns,CNN'e söyledi. "Transfobinin sürmesi şiddeti devam ettiriyor. Netflix, The Closer'ı platformundan derhal çekmeli ve doğrudan transeksüel topluluğundan özür dilemelidir."

Netflix yöneticileri, kamuoyu önünde tartışma hakkında çok az şey söyledi, ancak CEO Ted Sarandos'un şirket içi bir röportajda söylediği bildiriliyor. The Closer'ın kaldırılamayacak kadar popüler olduğuna dair not.

İşten atılan çalışan, şirketin dahili trans kaynak grubunun lideriydi ve Netflix'in Chappelle özel bölümü The Verge'i ele almasını protesto etmek için bir grev düzenlemeye yardım ediyordu. bildirildi. Yürüyüşün 20 Ekim'de yapılması planlanıyor. Eski çalışan Siyahi ve hamile ve The Verge'e göre işten çıkarmalara zarar verebileceklerini savunarak meslektaşlarıyla sızıntılara karşı konuştu.

Bu ayın başlarında Netflix, onu tweetleyen bir trans yazılım mühendisini askıya aldı. Chappelle özelinin onaylanmaması. Çalışan bir gün sonra görevine iade edildi ve Netflix, askıya almanın alakasız bir sorundan kaynaklandığını söyledi.

AdminAdmin