ŞEBİN GÜNDEM
HV
24 NİSAN Çarşamba 10:33
Advert

Pikmin Bloom uygulamalı: yürümeyi biraz daha büyülü hale getirmeye çalışan şirin bir uygulama

Pikmin Bloom, Niantic ve Nintendo arasındaki bir işbirliğidir ve akıllı telefon uygulaması, Pokémon Go'ya kıyasla çok daha pasif bir deneyim sunar.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 28-10-2021 20:16
Pikmin Bloom uygulamalı: yürümeyi biraz daha büyülü hale getirmeye çalışan şirin bir uygulama
"

Bir mahalleyi keşfederken arkanızda rengarenk çiçeklerden oluşan bir iz bırakmak konusunda garip bir şekilde tatmin edici bir şey var. Aynı zamanda Pokémon Go'nun yaratıcısının bir sonraki sürümü olan Pikmin Bloom'un ve gerçek dünyada hareket etmenizi sağlamak için tasarlanmış başka bir uygulamanın ana kancalarından biridir. Oyunu son birkaç gündür oynayabildim ve Pokémon Go'dan daha az oyun olsa da, günlük yürüyüşe kesinlikle biraz sihir ve eğlence katıyor.

Pikmin Bloom başlıyor. Bugün kademeli olarak piyasaya sürülecek ve Nintendo ile Niantic arasındaki yeni ortaklığın bir parçası. Oyun, Nintendo ve Niantic'in Tokyo stüdyosu arasındaki bir işbirliği olarak faturalandırılıyor ve Mario yaratıcısı Shigeru Miyamoto, lansman fragmanında bile görünüyor. Pikmin, Nintendo'nun daha belirsiz franchise'larından biri olduğu için, ortaklığı başlatmak için mutlaka en belirgin seçim değildir. Ancak gazetecilerle yaptığı bir toplantıda Niantic CEO'su John Hanke, bunun aynı zamanda stüdyonun yapmak istediği oyun türüne çok iyi uyan kurgusal bir dünya olduğunu söyledi.

"Çeşitli farklı oyun türlerini denedik ve Nintendo ile farklı karakterler” diye açıklıyor. "Ve çok sayıda deney ve tartışmadan sonra, Nintendo'nun neyi iyi yaptığını ve Niantic'in neyi iyi yaptığını tek bir oyunda ifade etmek için mükemmel bir araç olarak Pikmin'e karar verdik."

Yeni başlayanlar için pikmin, duyarlı bir bitkidir. gruplar halinde iyi çalışan ve renklerine bağlı olarak benzersiz yeteneklere sahip yaratıklar.

Bir bulmaca oyunu ile gerçek zamanlı strateji arasında bir çeşit karışım. Pikmin Bloom'da - en azından erken - amaç öncelikle yeni yaratıklar toplamak ve büyütmek. Bunu da elbette yürüyerek yapıyorsunuz. Sırt çantanıza ekmek için yeni tohumlar toplayabilirsiniz (nedense) ve her birinin tam bir pikmin haline gelmesi için belirli sayıda adım gerekir. Izgara Görünümü

Ayrıca pikmin nektarınızı beslemenize neden olur daha sonra yürüyüşlerinizde çiçek dikmek için kullanılabilecek yapraklar.

Oynanış açısından, küçük pikmin fidanlarınız, siz de bir çiçek izi bırakırken daha hızlı büyüyecek. Ama aynı zamanda her şeyin güzel görünmesini sağlarlar. Tıpkı Pokémon Go'da olduğu gibi, ana oyun içi görünüm, çevrenizdeki dünyanın karikatürize bir haritasıdır. Belirli yerlerden toplayabileceğiniz bazı pikmin filizleri dışında çoğunlukla boş. Ancak bu çiçek yollarıyla bir şeyler süsleyebilirsiniz. "Nintendo'nun ne yaptığını ve Niantic'in ne kadar iyi yaptığını tek bir oyunda ifade etmek için mükemmel araç."

Oynadığım kadarıyla Pikmin Bloom, Pokémon Go'dan çok daha az geleneksel bir oyun. (Bu, 2016'daki çıkışından bu yana çok değişen Go'nun şu anki sürümüne bakarsanız özellikle doğrudur.) Daha pasif bir deneyim. Şimdiye kadar, günümde dolaşırken çoğunlukla arka planda açık bıraktım, herhangi bir pikmin çiçek açıp açmadığını veya dışarı çıktığımda çiçek izini açmak için periyodik olarak kontrol ettim. Bununla birlikte, Bloom'un her gün için aktivitelerinizi özetleyen ilginç bir günlük benzeri özelliği vardır. Günün sonunda küçük bir videoda ne yaptığınızı ve ne kadar yürüdüğünüzü görecek ve bu bilgilere bir takvimden ulaşabilirsiniz.

Pokémon Go, sevilen bir kurgusal dünyayı bir IRL deneyimine dönüştürmek için bir girişimken, Pikmin Bloom bunun yerine yürümeyi oyunlaştırmanın bir yolu olarak sevimli bir Nintendo serisini kullanıyor.

Buna rağmen, henüz yolun çok başındayım. Ayrıca, önümüzdeki haftalarda ve aylarda yeni özelliklerle düzenli olarak güncellenme şansı da çok yüksek. Aslında, daha fazla oyun benzeri öğenin zaten yapım aşamasında olduğu anlaşılıyor. Niantic'in Tokyo stüdyosunda UX direktörü Madoka Katayama gazetecilerle yaptığı bir görüşme sırasında, pikmininizi tehlikeye atabilecek daha tehlikeli unsurlardan bahsetti.

"Çoğu zaman oldukça güvenlidir, ancak olacaktır. bazılarının geri dönmeyebileceği belirli bir oyun ”diyor. "Ama bu oyunda nadiren olan bir şey ve oyunun biraz ilerisinde oluyor." Bu da çok önemli bir soruyu gündeme getiriyor: ölüm her zaman Pikmin deneyiminin bir parçası olmuştur - peki Pikmin Bloom'da da olacak mı?

"Ölüm terimini kullanmıyoruz" diyor Katayama. "Aslında kavramsal olarak asla ölmezler."

.
AdminAdmin