ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 12:54
Advert

Şebinkarahisar Devlet Hastahanesine Ekokardiyografi cihazı bağışlandı

Şebinkarahisar Devlet Hastanesine, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği tarafından talep edilen Ekokardiyografi cihazı, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından bağışlandı.

SAĞLIK
Giriş Tarihi : 06-12-2023 17:37   Güncelleme : 06-12-2023 17:52
Şebinkarahisar Devlet Hastahanesine Ekokardiyografi cihazı bağışlandı

Şebinkarahisar Devlet Hastanesine, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği tarafından talep edilen Ekokardiyografi cihazı, Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi tarafından bağışlandı. Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek, cihazın bağışlanmasından dolayı İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine teşekkürlerini iletti.

 

Şebinkarahisar Devlet Hastanesi, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği'nin önemli bir ihtiyaç olarak belirlediği Ekokardiyografi cihazını, Dr. Siyami Ersek Göğüs Hastanesi'nin yardımıyla elde etti. Bu yardım sayesinde hastanede daha kaliteli ve etkili hizmetler sunulabileceği belirtildi.

 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği Başkanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada, İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yönetimine teşekkürlerini iletti. Şimşek, Şebinkarahisar Devlet Hastanesine bağışlanan Ekokardiyografi cihazının cuma günü teslim edileceğini söyledi.

 

Başkan Şimşek, açıklamasına şu şekilde devam etti: "Saygıdeğer Şebinkarahisarlılar, kıymetli dostlarımız, Şebinkarahisar Devlet Hastanemizin önemli ihtiyaçlarından biri olan Ekokardiyografi cihazı, Siyami Ersek Hastanesi tarafından hibe edildi ve cuma günü itibarıyla teslim edilecektir. Bu bağlamda, başta İstanbul Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Sayın Prof. Dr. Cevdet Uğur Kocoğulları olmak üzere hastane müdürü Sayın Aynur Avcı Erkan ve idari işler müdür yardımcısı Sayın Ekrem Çiftçi'ye katkılarından dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz. Hastanemize hayırlı olsun."

 

Bu bağışın Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne büyük bir katkı sağlayacağı ve hastaların daha iyi bir sağlık hizmetine erişebileceği belirtildi. Ekokardiyografi cihazı, kalp ve damar hastalıklarının teşhis ve tedavisinde önemli bir rol oynayan bir cihazdır. Bu nedenle hastanenin bu cihaza sahip olması, hastaların tanı ve tedavi süreçlerinin daha hızlı ve etkili bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayacaktır.

 

Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği, hastane ve sağlık kuruluşlarına yönelik gerçekleştirdiği yardımlarla halkın sağlık hizmetlerine erişiminin iyileştirilmesine katkıda bulunmaktadır. Bu tür bağışlar, toplumun refahı ve sağlığı için büyük önem taşımaktadır.

 

Sonuç olarak, Şebinkarahisar Devlet Hastanesi'ne bağışlanan Ekokardiyografi cihazı, Şebinkarahisarlılar Yardımlaşma Derneği ve Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim Araştırma Hastanesi'nin işbirliğiyle gerçekleşmiştir. Bu bağış, hastanenin kalite standartlarını yükseltmekte ve bölgede yaşayanların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmaktadır.

 

 

Ekokardiyografi nedir?

Ekokardiyografi yani EKO, ses dalgaları aracılığıyla kalbin içyapısıyla fonksiyonlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi işlemine verilen isimdir. Ekokardiyografi kalp ultrasonu olarak da bilinmektedir. Ekokardiyografide ses dalgalarını kalbe ileten bir alet, görüntüleri kaydeden- ölçüm yapan ve ekranı olan bir cihaz kullanılır.

 

Ekokardiyografi hangi hastalıklarda kullanılır?

Kalbin yapısal tüm hastalıkların tanısı, (kalp büyümesi, kalp kası hastalıkları, kalp kapak hastalıkları, hipertansif kalp hastalıkları, kalp yetmezlikleri, kalp zarı hastalıkları, kalp içi kitleler, pıhtılar, kalp tümörleri, doğumsal kalp anormallikleri, hatta aort denilen vücuttaki en büyük çaplı damara ait hastalıkların), ekokardiyografi işlemi ile konur. Ayrıca kalple ilgili cerrahi geçiren

HüseyinHüseyin