ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 13:36
Advert

Şebinkarahisar’da Hissedilen Deprem Sonrası İnceleme Yapılacak

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından Şebinkarahisar’da hissedilen deprem dolayısı ile AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkileri ilçede incelemelerde bulunacak.

GÜNCEL
Giriş Tarihi : 14-02-2023 17:00   Güncelleme : 14-02-2023 17:10
Şebinkarahisar’da Hissedilen Deprem Sonrası İnceleme Yapılacak

Kahramanmaraş’ta 7,7 ve 7,6 şiddetinde meydana gelen depremlerin ardından Şebinkarahisar’da hissedilen deprem dolayısı ile AFAD, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkileri ilçede incelemelerde bulunacak.

AFAD ve Çevre Şehircilik Bakanlığı yetkileri Şebinkarahisar’da bulunan binaları kontrol edecekler. Şebinkarahisar’da hissedilen deprem sonrası ev ve işyerlerinde gözle görülür çatlak meydana gelmiş ise, bu durumda olan ev ve iş yeri sahiplerinin Şebinkarahisar Belediye Başkanlığına yazılı olarak müracaat ederek binalarının kontrol edilmesini talep etmeleri, bu konuda gerekli hassasiyeti göstermeleri istenilmektedir.

Deprem uzmanları ise yaptıkları açıklamalarda, Kuzey Anadolu fay hattına 30 Km. mesafede bulunan Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinin her zaman risk altında olduğunu, tedbirlerin bugünden alınmasının gerekli olduğu ifade ediliyor.

Kaynak: AK Parti İlçe Bşk. Nejat Okuyar

 

HüseyinHüseyin