Giresun Tirebolu’da çevre felaketine karşı sesler yükseliyor! Tirebolu Çevre Kültür ve Turizm Derneği, vahşi madenciliğe karşı 11 Haziran 2025’te panel düzenliyor.

Vahşi madencilik doğamızı tehdit ediyor!

Giresun’un Tirebolu ilçesinde faaliyet gösteren Tirebolu Çevre Kültür ve Turizm Derneği, bölgedeki vahşi madencilik projelerine karşı toplumu bilgilendirmek ve örgütlü mücadele çağrısı yapmak amacıyla 11 Haziran 2025 Çarşamba günü saat 13.30’da önemli bir panel etkinliği düzenliyor. Panel, Tirebolu İletişim Fakültesi Taner Karahasanoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirilecek.

Doğa, tarım ve yaşam alanları tehdit altında

Dernek Başkanı Nihan Emiroğlu Nakipoğlu imzasıyla yapılan basın açıklamasında; Ordu, Giresun, Gümüşhane ve Trabzon illerinin büyük bir bölümünün maden sahası olarak ruhsatlandırıldığına dikkat çekilerek, yer üstü tarım ve yaşam alanlarının küresel şirketlerin kâr hırsına kurban edilmek istendiği vurgulandı.

Özellikle fındık ve çay üretiminde dünya kalitesinde ürünlerin yetiştiği Tirebolu Karakaya bölgesi, Doğankent ve Görele gibi alanların maden sahası ilan edilmesi, yöre halkının tepkisine neden oldu.

"Bu topraklar bizim kaderimiz, biz onların bekçisiyiz"

Basın açıklamasında, 1985 yılında çıkarılan ve bugüne kadar 25 kez değiştirilen Maden Kanunu’nun, çevreyi koruma değil, şirketleri zenginleştirme amacına hizmet ettiğinin altı çizildi. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Atalarımızın bize emanet ettiği bu toprakları çocuklarımıza aynı bilinçle bırakmalıyız. Fındık tarlaları, su kaynakları, yaylalar, ormanlar maden firmalarına peşkeş çekilemez. Bu bir doğa mücadelesi olduğu kadar bir gelecek mücadelesidir.”

Tüm halk panele davetli: Gecikmeden harekete geçilmeli!

Tirebolu Çevre Derneği, herkesi bu mücadelede yanlarında görmek istediklerini ifade ederek, konunun uzmanı akademisyenler ve çevre gönüllülerinin yer alacağı panele bölge halkını davet etti.

Advert