ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 15:54
Advert

Ünye’de Başpehlivan Özkan Yılmaz oldu

Ordu’nun Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Özkan Yılmaz oldu.

SPOR
Giriş Tarihi : 15-07-2023 18:55   Güncelleme : 15-07-2023 18:58
Ünye’de Başpehlivan Özkan Yılmaz oldu

Ünye Belediyesi tarafından bu yıl 22’ncisi düzenlenen Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali çerçevesinde gerçekleştirilen ‘Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başpehlivan Özkan Yılmaz oldu. Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ata sporumuz olan güreşi yaşatarak gelecek nesillere aktarmaya devam edeceğiz” dedi.

Ünye 22. Uluslararası Kültür, Sanat ve Turizm Festivali devam ediyor. Festival çerçevesinde Tekkiraz Karaarmut mesire alanında Yağlı Pehlivan Güreşleri yapıldı. Kırkpınar’da ter döken pehlivanlar bu kez Karaarmut er meydanında şampiyonluk için mücadele etti. Güreş etkinliğine 200’e yakın güreşçi katılırken, 13 kategoride gerçekleşen güreşler kıran kırana mücadele ile geçti.

Miniklerle başlayan güreşler, başaltı ve baş güreşleriyle sona erdi. Yüzlerce vatandaş güreşleri takip ederken, Ünye Kaymakamı Ayhan Işık, Çaybaşı Kaymakamı Turgay Tarik, Ünye Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, Çaybaşı Belediye Başkanı Hüseyin Semiz, Ordu İl Gençlik ve Spor Müdürü Mustafa Genç, AK Parti Ünye İlçe Başkanı Hasan Fahri Alparslan, 2022 yılı Güreş Ağası Yılmaz Turan, STK Temsilcileri ve İş İnsanları da bu heyecana ortak oldu.

Yağlı Pehlivan Güreşleri’nde Başaltı ve Baş güreşleri oldukça çekişmeli geçti. Güreşçiler güçlü rakiplerinin sırtını yere getirmek için uzun uğraşlar verdi. Güreşlerin sonucunda Başpehlivanlığı Özkan Yılmaz elde ederken, ikinci Ali Rıza Kaya, üçüncüler ise Recep Taslak ve Serhat Gökmen elde etti. Başaltında ise Mustafa Kemal Kıyı birinci, Erhan Yaylacı ikinci, üçüncülüğü Mustafa Cebeci ve Hüseyin Civelek paylaştı.

Ünye’de belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel organizasyonlarla da vatandaşlara keyifli zaman geçirmek için çalıştıklarını belirten Belediye Başkanı Hüseyin Tavlı, “Ata sporumuz olan güreşlerimizi önemsiyoruz. Hem buraya gelen vatandaşlarımız keyifli vakit geçiriyor, hem de bölgemizden yeni şampiyonların çıkmasına vesile oluyoruz. Güzel bir günde hemşerilerimiz ile bir araya gelerek keyifli bir güreş müsabakaları izledik. Buraya katılan ve dereceye giren güreşçilerimizi tebrik ediyor, güreş organizasyonumuzun hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Güreş ağalığı için İş İnsanları Ali Bayraktar, Şenol Ateş, Hakan Tonyalı, Murat Keskin, Ahmet Arslan, Tuncay Doğan ve 2022 yılı Güreş Ağası Yılmaz Turan yarıştı. 100 bin lira ile başlayan ağalık yarışı yapılan açık arttırmalar sonucu 600 bin liraya kadar yükseldi. İş İnsanı Ali Bayraktar, 600 bin lira ile 2023 yılı Ünye Yağlı Pehlivan Güreşleri’nin ağası oldu. Güreş Ağası Bayraktar ayrıca başpehlivanlık güreşlerinde birinciye 30 bin, ikinciye 20 bin ve üçüncüye 10’ar bin lira ödül verdi.

Ağalık koçu ise Güreş Ağası Ali Bayraktar’ın talebi üzerine

HüseyinHüseyin