ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 09:04
Advert

USB-C kabloları, daha hızlı 240W şarj standardı için yeni, kafa karıştırıcı logolar alıyor

USB Uygulayıcıları Forumu, yeni cihaz ve kablo satın almayı basitleştirmek amacıyla, USB4'ü destekleyen USB-C kablolarıyla ve 2021'de daha önce tanıtacağı 240W şarj standartlarıyla kullanılacak yeni logoları tanıttı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 06-10-2021 07:47
USB-C kabloları, daha hızlı 240W şarj standardı için yeni, kafa karıştırıcı logolar alıyor
"

USB standardını çeşitli enkarnasyonlarında koruyan grup olan USB Uygulayıcıları Forumu (USB-IF), şirketlerin USB-C kablolarını ve USB4 ile uyumlu ambalajlarını markalamak için kullanmaları için yeni, resmi logolar tanıttı. ve 240W güç standartları. Amaç, bir tane satın alırken farklı USB-C kablo türleri (şarj ve veri aktarım hızları gibi şeylerde büyük farklılıklar gösterebilir) hakkındaki kafa karışıklığını hafifletmeye yardımcı olmayı amaçlayan asil bir hedeftir.

Doğal olarak, USB-IF, benzersiz bilgeliğiyle, bildiği tek yolla işleri basitleştirmeyi seçti: yardımcı olmak için kablolar ve şarj cihazları için ambalajları yakında süsleyecek bir dizi yeni logo müşterilere cihazlarının hangi şarj ve veri hızlarını desteklediğini gösterir. Çünkü hiçbir şey şarj ve veri özellikleri için yedi yeni logodan oluşan bir tablo kadar "basit" olamaz.

Yeni marka, bu yılın başlarında duyurulan ve (kafa karıştırıcı bir şekilde) USB Type-C Sürüm 2.1'in bir parçası olan en son USB Güç Dağıtımı (USB PD) 3.1 spesifikasyonu ile bağlantılıdır. doğru kabloya ve şarj cihazına sahip olduğunuzu varsayarak, 240W'a kadar güçle şarj edebilen cihazlar sunar. Yukarıda belirtilen sayı ve özellik yayınlarının karmaşasının daha az tüketici dostu bir kabus olduğu göz önüne alındığında, yeni logolar (USB4 sertifikalı bir cihaz için desteklenen maksimum hızı ve şarjı açıkça belirtir) kesinlikle hiç yoktan iyidir.

Bu iyi

Ancak yeni logolar, USB-C standardının hala ne kadar kafa karıştırıcı olduğunu göstermeye de yardımcı oluyor. 40 Gb/sn veri aktarım hızlarının yanı sıra daha düşük 20 Gb/sn hızları destekleyen ayrı logolar ve iki kademeli güç özelliği de vardır: 240W ve 60W. Daha da çıldırtıcı olan, standartların birbirine bağlı olmaması: 40Gbps veri aktarımlarını destekleyen ancak daha yavaş şarj olan bir kablo alabilirsiniz. Dosyaları aktarmak için kötü olan, hızlı şarj olan 240 W'lık bir kablo alabilirsiniz. Her ikisini de alabilirsiniz (USB-IF, donanımın hem hızlı şarjı hem de veri hızlarını ne zaman desteklediğini belirtmek için birleşik bir logo sunar), ancak yine de markayı gerçekten kullanmak için üreticilere ve her şeyi anlamak için müşterilere sorumluluk yüklüyor.

Daha pahalı, ancak daha basit Thunderbolt 4 ile karşılaştırıldığında - ki bu, spesifikasyondaki her şeyi yapan tek bir kablo tipine sahiptir - ve USB-C dünyasının geri kalanı gibi hissetmemek zor. biraz karışıklık. Bunun bir kısmı, teknoloji geliştikçe, donanım geliştikçe ve cihazların daha hızlı veri ve şarj desteğine ihtiyaç duymasıyla son birkaç yılda USB-C standartlarının ne kadar hızlı değiştiğinden kaynaklanıyor. Ancak USB-C'nin tak-çalıştır potansiyeline ulaşması için daha uzun bir yol var - eğer başarabilirse.

AdminAdmin