ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 15:53
Advert

Xbox, mağazalarında erişilebilir oyunlar bulmayı kolaylaştırıyor

Xbox, mağazalarına oyun erişilebilirlik özellikleri için etiketler ekleyerek engelli oyuncuların oynayabilecekleri oyunları bulmasını kolaylaştırıyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 07-10-2021 04:14
Xbox, mağazalarında erişilebilir oyunlar bulmayı kolaylaştırıyor
"

Şirketin Erişilebilirlik Vitrini'nde yaptığı duyuruya göre Xbox, oyunlar için erişilebilirlik bilgilerini bulmayı kolaylaştırıyor. Microsoft mağazasındaki oyunlarda erişilebilirlik özellik etiketleri bulunacak, böylece engelli oyuncular, oyunları satın almadan veya indirmeden önce ihtiyaç duydukları özelliklere sahip olduğundan emin olabilir. Etiketler, bugünden itibaren Xbox Erişilebilirlik İçeridekiler Ligi (XAIL) üyeleri için mağazada görünüyor ve sonunda tüm Xbox kullanıcılarına sunulacak.

Etiketler, engelli oyuncular tarafından sıkça dile getirilen bir sorunu ele alır: Hangi oyunları oynayabileceklerini bulmak için genellikle kendi araştırmalarını yapmaları gerekir. Mağazada belirli özellikleri listelemek, özellikle geliştirici web sitelerinde veya incelemelerde mevcut değilse, izini sürmek can sıkıcı olabilecek bilgileri birleştirir. Yayıncılar ayrıca mağazadan ek bilgilere bağlantı verebilecek. Microsoft Store'da etiketleme sistemi başlarken Xbox, önümüzdeki aylarda Xbox.com, PC'deki Xbox uygulaması ve Xbox Game Pass uygulamalarında da görünmeye başlayacağını söylüyor.

Erişilebilir oyunlar için mağazada yeni bir spot ışığı. Resim: Xbox

Xbox, etiketlerin kullanılabilirliğini genişletmeden önce önümüzdeki ay XAIL üyelerinden geri bildirim toplamayı planladığını söylüyor. Etiketlerin ince ayarının bir kısmı, oyunların her bir özellikle etiketlenebilmesi için karşılaması gereken belirli ölçüt gruplarının belirlenmesini içerir - örneğin, yeniden boyutlandırılamayan altyazılı bir oyun, çıtayı karşılamaz. altyazı seçenekleri etiketi. Etiketler listesi, hikaye anlatımlı oyun menüleri, giriş yeniden eşleme ve tek çubuklu oynanış gibi 20 özellik içerir ve gelecekte oyunculardan gelen geri bildirimlere göre daha fazlası eklenebilir.

İlgili

Halo Infinite'e yeni erişilebilirlik özellikleri geliyor Microsoft daha erişilebilir oyunlar oluşturmaya yardımcı olmak için yeni bir program başlatıyor

Ayrıca Mağazada, görsel veya işitsel gibi erişilebilirlik özelliklerine göre farklı kategorilerdeki oyunların yer aldığı yeni “Erişilebilirlik Spot Işığı” bölümü. Xbox'a göre, arama sonuçları önümüzdeki aylarda özelliklere göre filtrelenebilir.

Xbox ayrıca yakında piyasaya çıkacağını söylediği birkaç başka özelliği de duyurdu:

İnsanların bir oyundan veya uygulamadan ayrılmadan erişilebilirlik özelliklerini açıp kapatmasına olanak tanıyan hızlı ayarlar. Renk körlüğü olan kişilerin oyunlar, uygulamalar ve menüler arasında renklerin nasıl görüntüleneceğini özelleştirmeleri için Xbox Series X|S'de küresel renk filtreleri. Ayarlanabilir filtreler ve parlaklık, kontrolör ve güç düğmesi ışığı karartma ve zamanlama seçenekleri ile gece modu. Ekim ayı sonlarında Microsoft Learn'de piyasaya sürülen geliştiriciler için ücretsiz bir oyun erişilebilirliği temelleri kursu.
AdminAdmin