ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 16:32
Advert

Yeni sendika anlaşması, prodüksiyon ekipleri için daha iyi ücret ve koşullar anlamına geliyor | Engadget

Film yapım ekiplerini temsil eden birlik, üyelerinin akışlı yapımlarda yüzde 30'a kadar daha fazla ödeme yapmasını sağlayacak bir anlaşmaya vardı.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 25-10-2021 10:20
Yeni sendika anlaşması, prodüksiyon ekipleri için daha iyi ücret ve koşullar anlamına geliyor | Engadget
"

Film prodüksiyon ekiplerini temsil eden sendika, üyelerinin akışlı yapımlarda yüzde 30'a kadar daha fazla ödeme yapmasını sağlayacak bir anlaşmayla grevden kaçındı, The Verge bildirdi. Anlaşma, akış gösterileri için genellikle ABD'de sinema film prodüksiyonları ve TV dizileri yayınlayanlardan daha az ücret alan Uluslararası Tiyatro Sahne Çalışanları İttifakı (IATSE) çalışanları için bir kazanımı temsil ediyor.

Bilgilendirici bir özette, IATSE, sınıflandırmaya bağlı olarak uzun, epizodik ve mini diziler için ücretlerin yüzde 30'a kadar artacağını tweetledi. Bu artışlar, akış şirketinin büyüklüğüne bağlıdır ve 20 milyon veya daha fazla abonesi olan hizmetler için oranlar daha yüksektir. 20 ila 32 milyon dolar arasındaki uzun biçimli yapımlar, akış hizmetlerine yöneldiklerinde indirim alırlardı, ancak artık durum böyle olmayacak.

IATSE, akış hizmetlerinde katı bir çizgi izleyeceği konusunda uyarmıştı. Sendika, Deadline'a verdiği demeçte, "Gezegendeki en kârlı şirketlerin, bir zamanlar ortaya çıkan bir dağıtım yöntemini ele almak için müzakere edilen indirim oranlarına ihtiyacı yok. Apple, Amazon, Netflix, Facebook'un tümü, prodüksiyonlarını yapan profesyonellere endüstri standardı ücretler ödemeli" dedi. Temmuzda.

IATSE üyeleri, sözleşme müzakerelerinin durması halinde bu hafta greve oybirliğiyle karar verdi, ancak sendika ve üreticileri temsil eden AMPTP grubu arasındaki geçici bir anlaşmayla bu, kıl payı önlendi. Ancak, buna karşı oy kullanabilecek ve partileri tekrar masaya gönderebilecek sendika üyeleri tarafından hala onaylanması gerekiyor.

AdminAdmin