ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 19:41
Advert

Amazon Kindle Paperwhite (2021) incelemesi: daha büyük ve daha iyi bir kitap

Kindle Paperwhite, daha büyük bir ekran, USB-C, kablosuz şarj, daha hızlı bir işlemci ve daha fazlasını ekleyerek son yıllardaki en büyük güncellemesini aldı. Nasıl devam ettiğini görmek için tam incelemeye göz atın.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 28-10-2021 08:39
Amazon Kindle Paperwhite (2021) incelemesi: daha büyük ve daha iyi bir kitap
"

Amazon'un en iyi (ve en çok satan) Kindle'ı güncellemesinden bu yana neredeyse üç yıl geçti: şimdiye kadarki en büyük yükseltmesini alan orta seviye Kindle Paperwhite. Kağıt üzerinde, en azından, Amazon nihayet nihai Kindle'ı kurdu.

Son Paperwhite güncellemesi, yalnızca hafif bir tasarım değişikliği ve ana ilave olarak su yalıtımı hizmeti veren nispeten küçük bir güncellemeydi. Öte yandan yeni Kindle Paperwhite yenilemesi, bir donanım yenilemesi için hayal edebileceğiniz hemen hemen her güncellemeyi ekler: daha büyük bir ekran, kablosuz şarj, USB-C, ayarlanabilir renk sıcaklığı ve daha tutarlı arka aydınlatma için ek LED'ler.

Amazon Kindle Paperwhite Signature Edition (2021) incelememiz Verge Skoru 10 üzerinden 8,5 İyi Şeyler Daha da iyi görüntü Aylarca süren pil USB-C sonunda Kötü Şeyler Daha büyük boyut herkes için olmayacak Amazon dışı kitaplar için zayıf destek Hala fiziksel düğme yok Amazon'dan 189,99 ABD dolarına satın alın

Bu sefer aslında yeni Paperwhite'ın iki farklı sürümü var: standart model ve kablosuz şarj, arka ışığı otomatik olarak ayarlamak için bir sensör ve dört kat depolama alanı (normal modelde 8 GB'a kıyasla 32 GB) ekleyen "Signature Edition".

Normal Paperwhite'ın fiyatı 139,99 ABD doları, veya kilit ekranı reklamları olmadan 159,99 ABD Doları, İmza Sürümü ise 189,99 ABD Doları tutarındadır (reklamlar olmadan, meraklı modelde reklamları görüntülemek için indirim alma seçeneği yoktur).

Ek depolama alanı ve otomatik olarak ayarlanabilen arka ışık, mükemmel eklemelerdir; Yeni Paperwhite'ın çok nadiren şarj edilmesi gerektiği ve USB-C üzerinden kablosuz şarja göre çok daha hızlı şarj olması göz önüne alındığında, Qi şarjı biraz daha az kullanışlıdır. Ayrıca, Paperwhite'a gerçekten uyan bir pede ihtiyacınız olacak; bu, telefon boyutunda şarj cihazlarını (özellikle dikey olarak yönlendirilmiş ayakta duran şarj cihazlarını) tercih ederseniz zor olabilir. Çoğu insanın standart modellerle iyi olacağından şüpheleniyorum, ancak bir çok sayıda kitap (ve özellikle sesli kitaplar), gerçekten otomatik arka ışığı tercih ediyor veya Amazon'un zahmetli reklamlarını kaldırmak için şimdiden uğraşıyor, ekstra paraya değer olabilir. En büyük ekran harika görünüyor ancak eklenenler sayesinde biraz daha hantal boy.

Geniş tasarım büyük ölçüde eski Paperwhite ile aynı: gömme montajlı dokunmatik ekran, kavrayıcı kauçuk arka kısım, alt çerçeve üzerinde gri bir "Kindle" logosu ve sonuncunun göze çarpan özelliği olan mükemmel IPX8 su geçirmezlik nesil.

Paperwhite güncellemesi için geleneksel olduğu gibi, buradaki en büyük özelliklerin çoğu doğrudan üst düzey Kindle Oasis'ten geliyor; Paperwhite, Amazon'un zaten en pahalı Kindle'ında sunduğu daha geniş ekran ve renk sıcaklığı ayarlarını alıyor . Kalan ana farklar, Oasis'in benzersiz form faktörü (fiziksel sayfa çevirme düğmelerini içerir), giderek daha büyük bir ekran (Oasis'te yedi inç ve Paperwhite'de 6.8 inç) ve ekranı aydınlatmak için biraz daha fazla LED'dir. (Paperwhite'de Oasis' 25'e 17 LED).

Buradaki eklemeler, 249,99$'lık Oasis ile 139,99$'lık Paperwhite arasındaki farkların her zamankinden daha ince olduğu anlamına geliyor. Bunlardan en dikkat çekici olanı LED sayısıdır - ekstra LED'ler Oasis'in daha da parlak yanmasına izin verir, ancak bu, tek başına neredeyse iki katı kadar ödemeye değecek bir fark değildir. 2021 Paperwhite çok parlak hale geliyor ve ben sadece loş bir odada kafa kafaya karşılaştırarak farkı fark ettim.

Oasis ve Paperwhite arasındaki farklar her zamankinden daha ince

Garip bir şekilde, Amazon aynı zamanda Paperwhite'ı Kindle serisine birkaç yeni özellik eklemek için kullanıyor, bu genellikle tam tersini yapıyor ( Önce Oasis'e ve daha sonra diğer modellere gelen premium yükseltmeler).

2021 Paperwhite ayrıca nihayet Amazon'un USB-C şarjlı ilk Kindle'ı oldu, bu da cihazı hızlı şarj etmeye ve - daha da önemlisi - diğer modern cihazların çoğuyla aynı kabloları kullanabiliyor. . Uzun pil ömrü, onu hala o kadar sık ​​şarj etmeyeceğiniz anlamına gelir, ancak çoğu kişi için (ben dahil) sonunda Mikro USB kablolarını hayatımdan çıkarabilmek için başka bir büyük adım.

Yeni Paperwhite, yaklaşık on yıllık tarihinde e-okuyucu modeli için en dikkate değer tasarım değişikliklerinden birine sahiptir. Paperwhite için ilk kez Amazon, Paperwhite'ın fiziksel boyutunu biraz artırarak ve ekranın etrafındaki çerçeveleri bir miktar küçülterek ekranı altı inçlik bir panelden 6.8 inçlik bir ekrana yükseltti.

Güncellenmiş kitaplık görünümü çoğunlukla aynı görünüyor, ancak yeni bir menü çubuğu var en altta.

Ekran, daha büyük boyutuna rağmen eski modelin sahip olduğu net 300 ppi çözünürlüğe sahip.

Oasis'in özelliği uygulamasında olduğu gibi, Kindle'ın ortam aydınlatmasına yanıt olarak sıcaklığı otomatik olarak ayarlaması için hala bir seçenek yok, bu da hayal kırıklığı yaratıyor (özellikle parlaklığı otomatik olarak ayarlayabildiğinden).

Ama görüntü boyutunu artırarak Amazon, Paperwhite'ı çok büyük yapmış olabilir. Yeni model, eski modelden yaklaşık üçte biri daha uzun ve daha geniş ve 2018 modelinden yaklaşık 26g (neredeyse bir ons) daha ağır. Ve bu kulağa pek hoş gelmese de, benim gibi nispeten büyük eldivenli biri için bile tek elle tutmanın garip olması yeterli. Yeni Paperwhite'ı rahatça okumak için sık sık ikinci elimle desteklemem gerekiyor, eski modelle yapmak zorunda olmadığım bir şey.

Amazon, yeni Paperwhite'ı çok büyük yapmış olabilir

Bu tam bir anlaşma kırıcı değil, ancak artan boyut ve ağırlık, Paperwhite'ı tutarken elimden düşecek diye çok daha fazla endişe duymama neden oldu. . (Bu, daha büyük Paperwhite'ın aksi takdirde değişmeyen tasarımına özgü bir sorun. Sonuçta Oasis, daha da büyük bir ekrana sahip ancak tek elle kullanıma yönelik asimetrik bir tasarım sunarak bu sorunu ortadan kaldırıyor.) Yine de arka cebine zar zor sığıyor. bir çift kot pantolon, ama sadece.

Yine de bu kişisel bir tercih ve sadece daha fazla ekran gayrimenkulü isteyen birçok Kindle okuyucusunun eklenen yığından rahatsız olmayabileceğinden şüpheleniyorum. Kindle'ın artık akıllı telefon tarzı bir aşağı kaydırma ayarlar menüsü var.

Amazon, yeni Paperwhite'ın pil ömrünü, önceki altı haftadan 10 haftaya kadar tek bir şarjla artırdığını söylüyor (bu, cihazın daha uzun pil ömründen daha uzun süre uyanmak için takas eden "Güç Tasarrufu" modunun kullanılmasını gerektirir). uyku). Paperwhite'ı sadece bir haftadır kullanıyorum, bu yüzden bu iddiayı doğrulamamın dünyevi bir yolu yok, ancak henüz pil ömrüyle ilgili herhangi bir sorun yaşamadım - okumaya harcadığım altı ya da yedi saat içinde sadece gördüm "standart" pil modunda bile pil yüzde bir veya iki düşer (ancak pil ömrü ne kadar okuduğunuza, sayfayı kaç kez çevirdiğinize ve ekran parlaklığı gibi diğer faktörlere bağlı olacaktır).

Şirket ayrıca 2021 modeline yeni ve daha güçlü bir işlemci koyduğunu ve bunun da neredeyse her şeyi hızlandırmaya yardımcı olduğunu söylüyor.

Kindle kurmak için yeni akıllı telefon tabanlı yapılandırma süreci.

2021 Paperwhite, sonbaharın başlarında piyasaya sürülen Amazon'un yeni Kindle yazılımıyla birlikte geliyor. Burada, son zamanlarda okunan kitapları öne ve merkeze koyan yeni bir ev düzeni ve (Amazon'a ait) Goodreads okuma listeleri için daha iyi entegrasyon da dahil olmak üzere birçok faydalı yeni ekleme var. Yeni yazılım ayrıca, ekranın alt kısmındaki araç çubuğunu kullanarak herhangi bir yerden şu anda ortasında olduğunuz kitaba geri dönmeyi de kolaylaştırıyor. Ek olarak, Amazon kimlik bilgilerinizi ve Wi-Fi şifrenizi girmek için E Ink ekranına karşı savaşmak yerine akıllı telefonunuzdaki Kindle uygulamasından Bluetooth üzerinden oturum açma bilgilerini paylaşmanıza olanak tanıyan yeni bir kurulum modu var.

Daha da önemlisi, yeni yazılım aşağı kaydırma menüsüne erişmeyi çok daha kolay hale getiriyor. Amazon, son yarım on yılda kelimenin tam anlamıyla her akıllı telefondan bir ipucu aldı ve Kindle'ın işletim sistemindeki herhangi bir yerden erişilebilen, uçak modu, Bluetooth, karanlık mod ve senkronizasyon ayarları gibi şeyler için geçişler sunan bir aşağı kaydırma menüsü ekledi. Parlaklığı ve renk sıcaklığını ayarlamak için kaydırıcılar.

Satın almak için önerilen Kindle kitaplarının artık ana ekranda gizlenemeyen daha belirgin bir yerleşimi var. Ancak aynı zamanda Amazon, kitap ödünç almak için bir akıllı telefon veya bilgisayar kullanmaya bağımlı olan OverDrive veya Libby gibi kütüphane ödünç verme hizmetleri için cihaz içi deneyim gibi şeyleri iyileştirmedi.

Çoğu Kindle yükseltmesinde olduğu gibi, 2018'e zaten sahipseniz Paperwhite, burada yeni bir yükseltme için para harcamaya değecek kadar şey yok. Daha büyük ekran kesinlikle güzel ama tutması daha zor bir cihaz şeklinde kendi dezavantajları var. Ve USB-C ve kablosuz şarj, Kindle yükseltmeleri için yıllardır listenin başında yer alırken, hiçbiri tamamen yeni bir cihaz yatırımına değmez. Özünde, yeni Paperwhite'daki okuma deneyimi, mevcut sahiplerine yükseltme yapmak için acele etmelerini önermek için hala eski modele çok benziyor.

Ancak Kindle'ın donanımı her zamankinden daha iyi hale geliyor olsa bile, Amazon'un yazılımının benzer bir seviyeye ulaştığını görmek güzel olurdu, Kindle e-kitap mağazasının ekonomisinin pek olası bir olasılık olmadığı bir şey.

Sonuç, şimdiye kadarki en iyi e-okuyuculardan biri - Amazon'un kütüphanesinin giderek yükselen duvarları içinde yaşamaya tahammül edebildiğiniz sürece.

Fotoğraf: Chaim Gartenberg / The Verge

.
AdminAdmin