ŞEBİN GÜNDEM
HV
27 NİSAN Cumartesi 01:15
Advert

CDC e-postaları, aşı kartlarının cüzdanınıza sığması gerektiğini gösteriyor

COVID-19 aşı kartının tasarım sürecinde, CDC çalışanlarının e-postaları, bunların cüzdanlara sığmasını istediklerini belirtti. Kartlar aslında cüzdanlara sığmıyor.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 07-10-2021 07:33
CDC e-postaları, aşı kartlarının cüzdanınıza sığması gerektiğini gösteriyor
"

Zamanın başlangıcından beri (yaklaşık beş veya altı ay önce), dünyanın her yerinden insanlar (Amerika Birleşik Devletleri'ndeki Twitter kullanıcıları) çok önemli bir soru üzerinde kafa karıştırıyor: COVID-19 aşı kartı neden uymuyor? cüzdanda mı?

Cüzdan boyutundaki şeylerin 4” x 3,5” boyutundan çok daha küçük olduğuna dikkat etmek önemlidir. Cüzdan boyutundaki fotoğraflar 2,5 inç x 3,5 inç ve standart kredi kartları 2,125 inç x 3,37 inç boyutundadır.

Ancak önemli bilgi cümlenin sonunda gelir: "genellikle katlanır." Kartlar 4 inç genişliğinde ve 3,5 inç yüksekliğindeyse, ikiye katlamak onları 2 inç genişliğinde ve 3,5 inç uzunluğunda yapar. Bu, standart bir kredi kartının boyutuna oldukça yakın.

Ve bu, kartların son boyutları bile değildi. Ertesi Cumartesi, aşı geliştirme sürecini yöneten Warp Speed ​​Operasyonu, CDC'den aşı kartını Pazartesi gün sonuna kadar göndermesini istedi. CDC ekibi, tasarımı son tarihe kadar tamamlamak için hızlandı ve aynı personel Salı sabahı baskıya hazır bir sürüm gönderdi.

Tamam, daha fazla matematik zamanı. Bu büyüklükteki kartı ikiye katlamak, kartı 2,125 inç x 3,5 inç boyutunda, kredi kartıyla hemen hemen aynı boyutta yerleştirir. Harika! Bir cüzdana sığdırma hedefini karşılamak için mükemmel boyut. Her şey hazır, gitmek güzel.

Ama ne yazık ki bu hikaye mutlu sonla bitmiyor. CDC, kartı bu boyutta tasarlamış olsa bile, kartların ulaştığı boyut bu değil. Aşı kartım 4 inç x 3 inç boyutlarında - bir cüzdana sığmayacak kadar büyük. Kartta katlamayı önerecek hiçbir şey yok. Ayrıca, ikiye katlamak 2 inç x 3 inç (bugün çok fazla matematik) yapar. Bu, bir kredi kartından daha küçük ve sadece bir kart yuvasına kayacak ve kazılması zor olacak kadar küçük.

Cüzdanlara sığacak bir kart vaat eden bu e-postalar ile herkese cüzdanlara sığmayan kartlar veren aşı kampanyası arasında ne oldu? İşlerin bulanıklaştığı yer burası ve bu hala çözemediğim bir gizem.

Belki birisi bir noktada yazıcıdaki yanlış düğmeye basmıştır. Ama belki burada bir ders vardır: Cehenneme giden yol iyi niyet taşlarıyla döşenmiştir - ve çıldırtıcı biçimde şekillendirilmiş kartonlar.

.
AdminAdmin