ŞEBİN GÜNDEM
HV
25 NİSAN Perşembe 01:45
Advert

Facebook şu anda kapalı mı? Bu küresel kesinti herkes için zor

Facebook sorunlarla karşılaştığında, acı çeken tek kişi o değil. Cloudflare gibi ücretsiz DNS sağlayıcıları ile birlikte hizmetlerin kapalı olup olmadığını söyleyen web siteleri ya mücadele ediyor ya da yetişmek zorunda.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 05-10-2021 11:09
Facebook şu anda kapalı mı? Bu küresel kesinti herkes için zor
"

Facebook gibi bir şey internetten düştüğünde, devasa zincirleme etkiler ortaya çıkar. Örneğin, hizmetlerin kapalı olup olmadığını size söylemeyi amaçlayan, Şu Anda mı Çalışıyor adlı bir web sitesi, Instagram'ın durumunu görmeye çalışan insanların yükü altında büyük bir mücadele veriyor. Bir DNS hizmeti çalıştıran bir şirket olan Cloudflare (DNS, bir web sitesi bulmaya çalışırken web tarayıcınız için bir harita görevi görür ve aynı zamanda büyük kesintiler söz konusu olduğunda muhtemelen suçludur), tutmak için fazladan kaynakları seferber etmesi gerektiğini bildiriyor. Facebook'u (veya Instagram veya WhatsApp'ı) tekrar tekrar yüklemeye çalışan insanların trafiğini kontrol edin.

Başka sitelerin kapalı olup olmadığını kontrol etmeniz gerekiyorsa, yine de seçenekleriniz var. Saygıdeğer DownDetector'ın yanı sıra Down for Everyone veya Just Me var (DFEOJM, Is It Down ile ilgili sorun yaşayanın sadece ben olmadığımı bildirdi). Bu iki site arasındaki trafiği nasıl böleceğinize kendi aranızda karar vermenize ihtiyacım olacak, böylece onları da çökertmeyelim.

Bu biraz garip.

AdminAdmin