ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 22:37
Advert

Giresun Belediye Başkanı Deprem bölgesinden dönen ekipleriyle bir araya geldi

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, Deprem bölgesinde görevlerini tamamlayarak dönen ekiplere teşekkür plaketi verdi.

GİRESUN
Giriş Tarihi : 24-02-2023 10:55   Güncelleme : 24-02-2023 10:57
Giresun Belediye Başkanı Deprem bölgesinden dönen ekipleriyle bir araya geldi

Giresun Belediye Başkanı Aytekin Şenlikoğlu, merkez üssü Kahramanmaraş olan ve “Asrın felaketi” olarak adlandırılan iki büyük depremin ardından bölgeye giderek arama kurtarma başta olmak üzere birçok çalışmaya katılan Giresun Belediyesi ekibini, Kale Sosyal Tesislerinde misafir etti.

Giresun Belediyesi ekibine teşekkür plaketi veren Başkan Şenlikoğlu, “Allah bir daha bizlere böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Başkan Şenlikoğlu, depremin ardından kapanan yollara rağmen 19 saatlik bir yolculuğun ardından bölgeye ilk olarak Giresun İtfaiyesi’nin ulaştığını hatırlatarak, “Giresun Belediyesi olarak sabah 7’den sonra itfaiye binamızdaydık. Zaten arkadaşlarımız gerekli hazırlıklarını yapmıştı. İlk olarak 10 kişilik arama kurtarma ekibimiz ve 2 aracımız yola çıktı. Uzun bir yolculuğun ardından bölgeye ulaştık. Bulancak, Espiye ve Tirebolu arama kurtarma ekipleri de ekibimize katıldı. ‘Devlet nerede?’ dedikleri bu aslında. Devlet burada; Giresun Belediyesi de devletin bir parçasıdır. Arkadaşlarımızın gece gündüz hava şartlarına rağmen nasıl bir mücadele verdiğini de orada gördüm. Şartlar ve ortam hiçbir zaman düşünülmedi. Önemli olan can kurtarmaktı. Kolay bir süreç değildi. 16 canı enkaz altından çıkarttık. Giresun Belediyesi olarak 2 kurtarma aracı, 10 kurtarma ekibi, 78 personel, iş makinelerimiz, temizlik işlerimiz, cenaze aracımız ve personellerimiz, park ve bahçe personellerimiz, su ve kanaldan arkadaşlarımızla bölgedeydik. Orada şantiye şeklinde bir alan oluşturduk. Bir taraftan arkadaşlarımız çalışırken, diğer taraftan da AFAD’ın yönlendirilmesiyle çalışmalarımızı sürdürdük. AFAD toplantısında bize verilen görev neticesinde arkadaşlarımızın başında kaldık. Nereye baksak 28 plaka gördük. Üç gün boyunca orada kaldık. Hatay bölgesinde şu anda vidanjörlerimiz var. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzden ekiplerimiz yine o bölgede. Arasözlerimiz çalışıyor yine. Milletimize ve devletimize teşekkür etmemiz lazım” dedi.

Giresun halkının bölgeye destek göndermek için büyük fedakarlık örneği gösterdiklerini kaydeden Başkan Şenlikoğlu, “Kültür ve fuar alanımızdaki o yardımın nasıl aktığını ilk defa orada gördüm. Elbette birçok sıkıntı yaşadık ama millet yağmur oldu, o yardımı yağdırdı. Belediyemize kurumlarımızın tabi ki desteği var. Milletimizin olaya nasıl sahip çıktığını orada gördük. Zor zamanda milletimizin nasıl sahiplendiğini gördük. Giresun Belediyesi olarak 40 civarı yardım aracını afet bölgemize ulaştırdık. Toplamda Giresun bölgesinden 200’e yakın tırlar yardım bölgesine gitti. Şehrimizin de bu anlamda böylesi afete ne kadar duyarlı olduğunu gördük. Allah razı olsun. Milletimiz göğsümüzü kabarttı. O canlı olarak insanımızı çıkarırken, Giresun Belediyesi’ni görmek bizleri gururlandırdı. Bu felaketin boyutu anlatılırken zorlanıyoruz. 14 milyon insanı etkiledi. Neredeyse bir Yunanistan büyüklüğünde bir alandan bahsediyoruz. Bu işte taşın altına elini sokan, canlı çıkarmak için seferber olan herkesi cani gönülden kutluyorum” diye konuştu.

HüseyinHüseyin