ŞEBİN GÜNDEM
HV
29 MART Cuma 05:20
Advert

Google, Matter cihaz üreticilerini desteklemek için akıllı ev Geliştirici Merkezini yeniden tasarlıyor | Engadget

Geliştirici merkezi, şirketlerin Google Home ekosistemi için oluşturması gereken her şeyi içerecek.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 24-10-2021 18:20
Google, Matter cihaz üreticilerini desteklemek için akıllı ev Geliştirici Merkezini yeniden tasarlıyor | Engadget
"

I/O 2021'de Google, akıllı evle ilgili bir avuç Nest ve Android güncellemesiyle Matter'a olan bağlılığını yineledi. Bir tazelemeye ihtiyacınız varsa, Matter, geçtiğimiz Mayıs ayında yeniden markalaşmadan önce Project CHIP veya IP üzerinden Connected Home olarak biliniyordu. Google, Amazon ve Apple dahil olmak üzere teknolojideki en büyük şirketlerden bazıları arasında, parçalanmış akıllı ev alanına standardizasyon getirmeyi amaçlayan bir anlaşma. 2022'nin ilk yarısında piyasaya sürüldüğünde, Alexa, Google Assistant, Siri'nin yanı sıra WiFi, Thread ve Bluetooth LE dahil olmak üzere çeşitli sesli yardımcıları ve ağ protokollerini destekleyecek.

En basit haliyle, Matter'ın vaadi, yeni bir cihaz satın alabileceğiniz ve mevcut akıllı ev kurulumunuzla çalışacağıdır. Bu vizyonu desteklemek için Google, geliştiricilerin Matter cihazlarını oluşturmasına ve daha geniş akıllı ev ekosistemine entegre etmesine yardımcı olacak yeni araçlar sunuyor. Şirketin akıllı ev cihazları ve geliştirici platformu için yeni ama tanıdık bir adla başlıyor: Google Home. Şirket, "Platformumuzu ve araçlarımızı aynı çatı altında toplayarak, cihazlarınızı Google Home ile entegre etmenin onları neden ve nasıl Google ekosisteminde daha erişilebilir ve yararlı hale getirdiğini size göstermenin daha basit bir yolunu sunuyor" dedi.

Yeniden markalaşmanın bir parçası olarak, gelecek yılın başlarında yeniden tasarlanmış bir Geliştirici Merkezi kullanıma sunulacak. Gösterge tablosunun, geliştiricilerin daha geniş Google Home ekosistemiyle çalışan cihazlar ve uygulamalar oluşturmak için ihtiyaç duyduğu her şeyi içereceğini söylüyor. Lansman sırasında Matter'ı destekleyecek ve Google iki yazılım geliştirme kiti yayınlayacak. Bunlardan ilki bir Google Home Device SDK'sı. Şirket, Matter cihazları oluşturmanın en hızlı yollarından biri olacağını söylüyor. Google ayrıca, Nest ve Android cihazlarını protokolü desteklemek için güncellemeyi planlıyor, söylediği bir hareket, Matter cihazlarının bu platformlarda sorunsuz kurulumunu sağlayacak. Güncellemeyi yayınladıktan sonra Google, yeni bir akıllı ev ekleme sürecinin yeni bir kulaklık seti bağlamak kadar kolay olacağını iddia ediyor. Şirketin geliştiricileri desteklemeyi umduğu diğer yollardan biri de, geliştiricilerin kendi önerilen rutinlerini oluşturmalarına izin vermektir.

Google için tüm bunları yapmanın nedeni basittir. Üçüncü taraf geliştiricilerin cihazlarını ve uygulamalarını Google Home ile entegre etmelerini ne kadar kolay hale getirebilirse, tüketiciler o kadar iyi bir deneyim bulacaktır. Buna karşılık, şirketin ekosistemine yatırım yapma olasılıkları daha yüksek olacak.

AdminAdmin