ŞEBİN GÜNDEM
HV
26 NİSAN Cuma 22:09
Advert

Google, Stadia teknolojisini diğer şirketlere lisanslamaya başladı | Engadget

AT&T kablosuz müşterileri 'Batman: Arkham Knight'ı ücretsiz olarak yayınlayabilir...

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 24-10-2021 18:20
Google, Stadia teknolojisini diğer şirketlere lisanslamaya başladı | Engadget
"

Google, bu yılın başlarında dahili Stadia oyun geltirme stüdyolarını kapattığında, Stadia genel müdürü Phil Harrison, şirketin "tümü Stadia'nın gelişmiş teknik altyapısı ve platform araçları üzerine kurulu bir oyun çözümü arayan iş ortaklarıyla çalışmayı" planladığını söyledi. Google artık Stadia teknolojisini diğer şirketlere lisansladığından, bu stratejiyi uygulamada görmeye başlıyoruz.

İlk olarak 9to5 Google tarafından bildirildiği ve IGN tarafından onaylandığı üzere AT&T;, teknolojiyi kablosuz abonelere aşağıdakileri sunmak için kullanıyor: Batman: Arkham Knight'ı (Stdia'da mevcut değildir) ücretsiz olarak yayınlama şansı. Müşteriler oyunu Google Chrome veya Microsoft Edge üzerinden 1080p'ye kadar sınırlı bir süre için oynayabilirler.

Bir AT&T; sözcüsü IGN'ye "Bu, Stadia teknolojisi tarafından destekleniyor" dedi. "Bu demo için AT&T;, oyuncuların Batman: Arkham Knight'ı doğrudan kendi web sitelerinden oynamasına olanak tanıyan bir kullanıcı arabirimi deneyimi yarattı ve oyun hemen hemen her bilgisayarda veya dizüstü bilgisayarda oynanabilir."

Tuhaf bir şekilde, aboneler oynayabilir' AT&T;'nin ağ yeteneklerini sergilemesi için sağlam bir fırsat gibi görünse de, bu tekliften bir akıllı telefonda yararlanmayın. AT&T;, bu yıl 5G ve fiber internet müşterilerine altı aylık Stadia Pro erişimi bile sundu.

Harrison, Şubat ayında diğer şirketlere oyun akışı teknolojisi sunmanın (bu durumda Stadia markası olmadan) "en iyi yol" olduğunu söyledi. Stadia'yı sektörün büyümesine yardımcı olan uzun vadeli, sürdürülebilir bir iş haline getirmek." Google artık Stadia için kendi oyunlarını yapmıyor olsa da, mağazaya üçüncü taraf oyunları eklemeye devam etti.

AdminAdmin