ŞEBİN GÜNDEM
HV
28 MART Perşembe 14:31
Advert

Google Pixel 6 ve 6 Pro'nun büyük ekranları, büyük hedefleri ve küçük fiyatları var

Google, yeni Pixel 6 ve Pixel 6 Pro'yu resmi olarak duyurdu. Yeni modeller sırasıyla 599 $ ve 899 $'dan başlıyor ve yeni tasarımlar, yeni kameralar ve ilk Google özel işlemcisi içeriyor. 19 Ekim'den itibaren ön sipariş vermeye hazırlar ve 28 Ekim'de kargoya verilecekler.

TEKNOLOJİ
Giriş Tarihi : 27-10-2021 08:32
Google Pixel 6 ve 6 Pro'nun büyük ekranları, büyük hedefleri ve küçük fiyatları var
"

Birçok sızıntı, resmi alay ve aylarca süren bekleyişin ardından Google sonunda en yeni Pixel telefonlarını resmi olarak piyasaya sürdü. Yeni Pixel 6 ve Pixel 6 Pro, şirketin üst düzey telefon pazarında geleneksel olarak fazla bir değişiklik yapamayan en yeni üst düzey telefonlarıdır. Her ikisi de bugün 19 Ekim'den itibaren ön siparişe açık ve 28 Ekim'de kargoya başlayacak. Google, ABD'deki tüm büyük operatörlerin yanı sıra Google Store, Best Buy, Amazon, Walmart, Costco ve diğerleri gibi perakendecilerin telefonları satacağını söylüyor.

İlgilenilecek çok şey var. yeni Pikseller, ancak başlamak için en önemli yer şudur: 599 dolar ve 899 dolar. Bunlar sırasıyla Pixel 6 ve 6 Pro için başlangıç ​​fiyatları. Bu fiyatlandırma, özellikle Google'ın her iki temel modelde de 128 GB depolama sağladığını düşündüğünüzde, benzer iPhone'lara, Samsung'lara ve hatta OnePlus telefonlarına kıyasla agresif. (6, 256 GB'a kadar donatılabilir, 6 Pro 512 GB'a kadar seçeneklere sahiptir.)

Agresif fiyatlandırma uzun zamandır Pixel meselesiydi ve yeni Pixel 6 ve 6 Pro, yeni bir baskıyı temsil etse de Google'dan Apple ve Samsung'un en iyileriyle rekabet edebilecek telefonlar yapmak için bu fiyatlar rekabetten sadece daha düşük.

Fotoğraf Chris Welch / The Verge

Piksellerle ilgili dikkat edilmesi gereken diğer önemli şey, Google'ın Tensor olarak adlandırdığı özel tasarımlı bir ARM SoC (Çip Üzerinde Sistem) olan yeni işlemcileridir. Google, şu anda mevcut olan diğer tüm üst düzey Android telefonlarda bulduğunuz şey olan Qualcomm'un Snapdragon 888 ile rekabet ettiğini söylüyor.

Bu işlemciyle ilgili çok şey oluyor. En önemli parça, doğrudan çipin ve birçok ana işlem hattının içine yerleştirilmiş AI için özel bir TPU (Tensor İşleme Birimi) olmasıdır. Ayrıca iki adet yüksek güçlü uygulama çekirdeği, iki adet orta seviye çekirdek, dört adet düşük güçlü çekirdek, güvenlik için özel bir yardımcı işlemci, özel bir bilgi işlem çekirdeği ve bir görüntü işleme çekirdeği bulunur. Pixel 6, yeni çipi 8 GB RAM ile eşleştirirken, 6 Pro'da 12 GB var.

Google'ın yeni Tensor işlemcisinde çok şey oluyor

Görsel olarak, yeni telefonlar önceki Pixel telefonlardan ayrılıyor. Ortak bir tasarım dilini paylaşsalar da, bu dil daha önce gelen Pixel 5 veya Pixel 4 ile gerçekten bağlantılı değil. Bunun yerine, bunlar cilalı metal çerçeveli (6 Pro'da) ve parlak cam sırtlı (her ikisinde de) daha gösterişli, daha parlak telefonlardır.

G logosunu arkadan çıkarın ve bunlar Samsung, TCL, OnePlus, Oppo veya diğer Çinli OEM'lerden herhangi birinin telefonları olabilir. Önceki Pixel telefonlar, genellikle referans tasarımlarla sınırlanan sade bir görünüme sahip oldukları için eleştirildi, ancak hepsinde bir Google-y estetiği vardı. Bu yeni modellerin buna sahip olduğundan emin değilim.

Bu arada, Google'ın yorumcular ve etkileyiciler için kuralları, bugün donanım gösterimleri ve özellikleri hakkında yazabileceğimizi ancak yazılım, performans, veya görüntü kalitesi. Bir tür uygulamalı deneyim sunmayı amaçlıyor — emin olun, incelemenin tamamında söyleyecek daha çok şeyimiz olacak.

Kamera modülü, Pixel 6 ve 6 Pro tasarımının en belirgin parçasıdır. Fotoğraf: Becca Farsace / The Verge Yeni bir standart geniş kamera ve yeni bir ultra geniş kamera var her iki telefon; Pixel 6 Pro, karışıma 4x telefoto kamera ekler.Ben buna çıkıntı diyorum; buna raf diyebilirsiniz; Google buna bir "çubuk" diyor gibi görünüyor, ancak telefonun tüm genişliğini kaplayan ve içinde iki (Pixel 6) veya üç (6 Pro) kamera ve ilgili sensör barındıran muazzam bir çıkıntı. Çubuk büyüktür, ancak bir iPhone veya Samsung'da olduğu gibi üst köşede bulunan kamera muhafazalarının aksine, Pixel 6 veya 6 Pro'nun yerleştirildiğinde sallanmasına neden olmaz. Bir vaka büyük olasılıkla boyutu azaltmaya da yardımcı olacaktır. Yıllarca süren bir kamera yükseltmesi

Arka kamera muhafazası çok öne çıkıyor çünkü Pixel telefonlarda her zaman olduğu gibi kamera en önemli parçalardan biri bu yeni modellerden. Google, öncekini dört nesil boyunca kullandıktan sonra nihayet yeni bir kamera sensörüne geçti. Her iki telefonda da 12,5 megapiksel görüntüler elde etmek için kodlanmış 50 megapiksel ana sensör bulunur. Google'ın daha önce kullandığından çok daha büyük bir sensör - fiziksel olarak iPhone 13 Pro'nun yeni kamera sensöründen bile daha büyük - 1,2μm piksel ile geliyor ve f/1,85 diyafram açıklığına sahip optik olarak stabilize edilmiş bir lensin arkasında. Google, Pixel 5'in kamerasından yüzde 150 daha fazla ışık yakaladığını söylüyor. Yanında 114 derecelik görüş alanına, f/2.2 lense ve benzer şekilde büyük 1.25μm piksele sahip 12 megapiksel ultra geniş bir kamera var.

Pixel 6 Pro'yu tercih ederseniz, aynı zamanda bir Standart Pixel 6'da bulunmayan 4x telefoto kamera.

4x, iPhone 13 Pro'nun 3x tele ile elde ettiğinizden biraz daha uzundur, ancak Samsung'un ileri teknoloji telefonlarına taktığı 10x lens kadar uzak değildir (Xiaomi ve Huawei gibi daha uzun lens şirketlerinin kullandığından bahsetmiyorum bile) Son zamanlarda).

Ön kameralar da modeller arasında farklılık gösteriyor; Pixel 6'nın 8 megapiksel, 84 derecelik görüş alanı ve 6 Pro'nun 11,1 megapiksel, 94 derecelik bir kamera kullanması . Bu, 6 Pro ile 6 Pro ile yapabileceğinizden daha fazla insanı bir selfie'ye sığdırabileceğiniz anlamına geliyor.

Yeni işlemci, "sihirli silgi" aracı gibi bazı yeni görüntü düzenleme özelliklerini etkinleştiriyor. bu, görüntülerinizdeki dikkat dağıtıcı unsurlardan otomatik olarak kurtulur ve yeni uzun pozlama ve hareket bulanıklığı yakalama modları.

Video için her iki telefon da artık Google'ın otomatik HDR görüntü işleme özelliğiyle tamamlanan 4K 60 fps'ye kadar çekim yapabilir veya 1080p'de 240 fps'ye kadar ağır çekim video yakalayın. Google, genellikle sabit görüntü yakalamada üstün olsa da, video yakalamada uzun süredir Apple'ın gerisindedir. Telefonları incelediğimizde, ne kadar ilerlediğini ve şimdi daha rekabetçi olup olmadığını göreceğiz.

Pixel 6, 90Hz, 1080p, 6,4 inç OLED ekrana sahiptir (solda); 6 Pro, LTPO ile 6,7 inç, 120Hz, 1440p OLED'e kadar yükselir.6'nın ekranı çapraz olarak 6,4 inç boyutundadır, 1080p geniş çözünürlüğe sahiptir ve daha yumuşak bir kaydırma deneyimi için 90 Hz'de yenilenebilir. Düz bir paneldir ve çerçeveleri en aza indirmek için 6,7 inç, 1440p ekranında kavisli kenarlar kullanan 6 Pro'dan biraz daha büyük çerçevelere sahiptir. 6 Pro ayrıca, telefonda ne yaptığınıza bağlı olarak yenileme hızını 10 Hz'den 120 Hz'ye kadar değiştirmek için LTPO teknolojisini kullanır. Her iki telefonun da ekranı en yeni Gorilla Glass Victus camla kaplanmıştır ve HDR'yi destekler.

Ekranlar parlak ve iyi görünüyor, ancak onları eksenden çıkarırsanız fark edilir bir renk kayması görebilirsiniz ve 6 Pro'nun eğrilerinde görünür bir gölge var. Bunlar şu anda Apple ve Samsung'un en iyi ekranlarında görmediğimiz şeyler.

Pixel 6 Pro'daki eğri, açık renkli arka planlarda fark edilir bir gölge oluşturur. Fotoğraf Chris Welch / The Verge

Bu ekran boyutlarından tahmin edebileceğiniz gibi, bu telefonların ikisi de büyük.

Aslında, Pixel 6, bir iPhone 13 Pro Max kadar etkilidir; 6 Pro daha da büyüktür, ancak eğrileri geniş ayak izini bir şekilde maskelemeye yardımcı olur.

İkisi arasında, 6 Pro kesinlikle daha fazla "premium" hissediyor. Alüminyum kenarları daha incedir ve parlatır; normal 6'nın daha kalın, mat kenarları vardır. Ve bulunacak daha pürüzlü kenarlar var: Kamera çubuğu için telefonun geri kalanından farklı bir yarıçap eğrisi var ve şu ana kadar başa çıkabildiğimiz birimlerdeki düğmelerin tıklanma şekliyle ilgili tutarsızlıklar var.

İşte burada. bu sefer önemli bir özellik ihmali yok — Pixel telefonlar için nadir görülen bir durum

2021'in sonlarında birinci sınıf bir telefonda bulmayı umduğunuz şeyler donanım özelliklerini tamamlamak. Her ikisinde de kablosuz şarj (ve ters kablosuz şarj) var aksesuarlar için), IP68 hava koşullarına dayanıklılık derecelendirmeleri, ekran içi optik parmak izi sensörleri, stereo hoparlörler ve hızlı şarj desteği. Ancak kutudan bir şarj cihazı almayacaksınız — ya ayrı olarak 30W'lık bir tuğla satın almanız ya da bu son özellikten yararlanmak için zaten sahip olduğunuz bir şeyi kullanmanız gerekecek.

Her iki telefon da 5G'yi destekliyor, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.2 bağlantısı, ancak Verizon için yalnızca 6 Pro ve 6'nın özel bir sürümü (100 $ daha pahalı) milimetre dalga desteğine sahip olsa da.

Bunları tam olarak inceleyene kadar kesin olarak bilemeyeceğiz, ancak yetersiz pillerle gelen Pixel telefonların endişeleri bu noktada tamamen geçmişte kalmış gibi görünüyor.

Son olarak, Pixel 6 Pro ayrıca, son iPhone ve Galaxy modellerine benzer bir ultra geniş bant çipine sahiptir.

Normal Pixel 6 renk seçeneklerinde daha fazla eğlence var (a temel siyah ve gri olanı da mevcuttur). Fotoğraf: Becca Farsace / The Verge

Bir Pixel'den beklediğiniz gibi, yeni modeller Android'in en son sürümüyle (bu örnekte, Android 12) gelir. Android 12'de zaten derinlemesine gittik, ancak Pixel 6 ve 6 Pro, cihazda daha hızlı çeviri ve yukarıda bahsedilen AI destekli yeni görüntü düzenleme özellikleri gibi özel işlemcilerinden yararlanan birkaç yeni özellik ekler.

Duyuru öncesinde bir röportajda, Google donanım şefi Rick Osterloh, "Bu, Pixel için gerçekten başlangıç ​​çizgisi, bu alanda gerçek bir oyuncu olmamız gerektiğini düşündüğümüz tüm unsurları bir araya getirdik" dedi. Google'ın nihayet Pixel telefonlarıyla akıllı telefon dünyasında “gerçek bir oyuncu” olup olmayacağını henüz söyleyemeyiz, ancak Pixel 6 ve 6 Pro, şimdiye kadarki en iyi çabası gibi görünüyor. Yakın gelecekte tam incelememiz için bizi izlemeye devam edin. İlgili:.
AdminAdmin