ŞEBİN GÜNDEM
HV
09 MAYIS Perşembe 16:43
Advert

Taşımalı Eğitimden Sonra, Taşımalı Sağlık Hizmetimi geliyor

Hüseyin Şenel Odacı
Hüseyin Şenel Odacı
Giriş Tarihi : 20-10-2023 19:41

Taşımalı Eğitimden Sonra, Taşımalı Sağlık Hizmetimi geliyor

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nün "Her ay bir ilçedeyiz" projesi, ilçelerdeki vatandaşlara hizmet verme amacı gütmektedir. Ancak, bu projeyle birlikte "Taşımalı Eğitim “den sonra "Taşımalı Sağlık Hizmeti “ne mi geçildiği sorusu akıllara gelmekte. Şebinkarahisar, Alucra ve Çamoluk ilçelerinde yaşayan vatandaşlar için bu proje ne anlama geliyor?

Doktorlarımızın Giresun merkezden ayda bir sefer bir ilçeden diğer ilçeye bir günlüğüne taşınmasının, hastaların mağduriyetlerinin giderileceği anlamına gelmediği unutulmamalıdır. Örneğin, Çamoluk ilçesinde yaşayan bir vatandaşın aniden hastalandığını düşünelim. Doktor olmadığı için en yakın ilçe olan Alucra'ya gidildiğinde de doktor yoksa Şebinkarahisar'a gidilmek istendiğinde de aynı durumla karşılaşılabilir. Sonuç olarak, hasta daha uzak bir yere yani Giresun veya Sivasa sevk edilerek tedavi görmek zorunda kalabilir. Bu durum vadideki ilçeler için yaygın bir sorundur.

Kim, Şebinkarahisar, Alucra veya Çamoluk'ta hasta olmak ister? Ayrıca, Giresun merkeze ambulansla taşınan hastaların geçtiği yollar ve ambulans şoförlerinin hastaneye yetişmek için ne tür riskler aldığı hiç düşünülmüş müdür?

Geçtiğimiz ay "Her ay bir ilçedeyiz" projesiyle Çamoluk ilçesinde gerçekleştirilen bir günlük programda, doktorlar 4 saat 12 dakikalık bir yolculuktan sonra hastalara hizmet vermiştir. Aynı şekilde, Alucra ilçesinde gerçekleştirilecek programda da doktorlar 2 saat 52 dakikalık bir yolculuktan sonra hastalara hizmet verecekler.

Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nün asıl yapması gereken çalışma, vadi ilçelerinde bulunan hastahanelerden birisini bölge hastanesi yapmak için girişimlerde bulunmaktır. Bu sayede vatandaşlar her an ihtiyaç duyduklarında tedavi olabilmelidir.

Sonuç olarak, Giresun İl Sağlık Müdürlüğü'nün “Her ay bir ilçedeyiz” projesi, vatandaşların sağlık ihtiyaçlarına cevap verebilmek adına geçici bir çözümdür. Ancak, bu tür geçici çözümler yerine Hastahanelere daimi olarak hizmet verecek doktorların atanması ve yerinde sağlık hizmetinin kalitesinin artırılması gerekmektedir. Böylelikle vatandaşların zaman kaybetmeden tedavi olma hakkını kullanabilmeleri sağlanmalıdır.