ŞEBİN GÜNDEM
HV
19 NİSAN Cuma 13:56
Advert

Ahmet Baha Öğütken’in acı günü

24.Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili, 64 ve 65. Hükümetlerinde Sağlık Bakan Yardımcısı Hemşehrimiz Ahmet Baha Öğütken'in kayınpederi ormana eşrafından Hacı Turhan Kumruloğlu, ahirete intikal etti.

YAŞAM
Giriş Tarihi : 07-09-2021 19:03
Ahmet Baha Öğütken’in acı günü
"

24.Dönem AK Parti İstanbul Milletvekili, 64 ve 65. Hükümetlerinde Sağlık Bakan Yardımcısı Ahmet Baha Öğütken'in kayınpederi ormana eşrafından Hacı Turhan Kumruloğlu, son yolculuğuna uğurlandı.

Bugün ikindi namazına müteakiben Şakirin Camiinde kılınan cenaze namazından sonra merhum Hacı Turhan Kumruloğlu Karacaahmet Mezarlığına defnedildi.

Kayınpederinin vefatını sosyal medya hesabından duyuran Ahmet Baha Öğütken, “Değerli insan kayınpederim, hacı arkadaşım hakkın rahmetine kavuştu ALLAH RAHMET EYLESİN” dedi.

 

Ahmet Baha Öğütken kimdir?

Aslen Giresun Şebinkarahisarlı olan Ahmet Baha Öğütken 1961'de İstanbul, Fatih’te doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Özel Tarhan Koleji'nde tamamladı.  İngiltere’nin Oxford şehrinde akademik eğitim aldı.  1986 yılından beri Mali Müşavirlik mesleğini uluslararası mali denetim firmasında icra etmektedir.

Aktif siyasi hayatı, AK Parti Kurucu Fatih İlçe Başkanı olarak başlamış, teşkilat mensuplarının 3 kongre üst üste ilçe başkanı seçmesi sonucu, 9,5 yıl sürmüştür. Bu görevinden 24. Dönem İstanbul 2.Bölge Milletvekili olmasından dolayı ayrılmıştır. 2011-2013 seneleri arasında Plan Bütçe Komisyonunda yer almış olup, Şubat 2013 döneminden beri Teşkilat Başkan Yardımcılığı (Marmara Koordinatörlüğü) yapmaktadır. Aynı zamanda Ekvator Dostluk Grubu Başkanlık ve Arjantin Dostluk Grubu 2.  Başkanlık görevinde de bulunmaktadır.

Görev alıp katkıda bulunduğu vakıf ve yardım kuruluşları; Yeni Dünya Vakfı, Şebinkarahisar Vakfı, Rumeli Vakfı, Alzheimer Vakfı, Meslekte Birlik Grubu, İstanbul Serbest Muhasebeciler Mali Müşavirler Odası, Kızılay Derneği Fatih Şubesi, Boğazları ve Eserlerini Yaşatma Derneği …

64 ve 65. Hükümetlerinde Sağlık Bakan Yardımcısı olarak görev yapan Ahmet Baha Öğütken; aynı zamanda evli ve 3 çocuk babasıdır.

 

 

 

 

 

 

AdminAdmin